przewód do subwoofera m audio

jurii4

New member
Witam!
Moja ciotka kupiła zestaw kina domowego ,amplituner onkyo TX-SR308 oraz głośniki m audio z subwooferem aktywnym SUB 8. Prosiła mnie abym jej to wszystko podłączył jako że pierwszy raz podłączam bardziej profesjonalne kino mam problem z przewodem do subwoofera. W ampli jest wyjście Pre OUT Subwoofer na jeden czincz a w subie jest wejscie na L i R jakim przewodem podłączyć? \
Help:)

piotr818

New member
Bez reklam
Możesz podłączyć na dwa sposoby 1. - 2 przewody i dwójnik (8 zł) przy amplitunerze
2. - 1 przewód pod wejście R w subie (L- wolny)

beginner_pl

New member
Możesz podłączyć na dwa sposoby 1. - 2 przewody i dwójnik (8 zł) przy amplitunerze
2. - 1 przewód pod wejście R w subie (L- wolny)

1.
Może spowodować miły efekt buczenia :eek:k:

2.
Twoja odpowiedź jest akurat tylko częściowo prawdziwa. Faktycznie w tym subie nie ma tu różnicy, bo wewnętrznie oba wejścia są zmostkowane.

Poza tym to ciekawa wypowiedź, bo mnie uczono że do lewego!! I w każdej dostępnej mi na szybko instrukcji jest tak samo napisane :evil:

zbikolo

New member
1.

2.
Twoja odpowiedź jest akurat tylko częściowo prawdziwa. Faktycznie w tym subie nie ma tu różnicy, bo wewnętrznie oba wejścia są zmostkowane.

Poza tym to ciekawa wypowiedź, bo mnie uczono że do lewego!! I w każdej dostępnej mi na szybko instrukcji jest tak samo napisane :evil:

Witam, ogólnie do lewego. Ale Niemcy proponują prawy kanał ( mam suba Magnat ). Sprawdziłem obydwa warianty - działają bez problemów. Przy 2 chinchach zyskuję na wielkości sygnału wchodzącego do suba (ok. 2 dB).
pozdrawiam

jurii4

New member
1.

2.

Faktycznie podłączając 1 sposobem sympatyczne buczenie.
Podłączyć musialem do lewego kanału,ale czy ten sposób podłączenia
wykorzystuje pełną moc woofera?Może jest inny (lepszy) sposób na podłączenie.

pkomp

New member
proponuja czy nie ale od lat standardem jest że kanał lewy jest jednocześnie kanałem mono - i dobre firmy sie tego trzymaja a reszta kombinuje jak koń pod górę

tak juri masz wszystko ok przy takim podłączeniu

przy dwóch może być buczenie bo mamy zmostkowane wejście i niepotrzebnie dwie masy w przewodzie

Do góry