Przesiadka z kineskopu na LCD do 2500

beno0

New member
Witam,
Mój kineskopowy 32” Panasonic wyzionął ducha!!
Tak więc jestem przed problemem kupna TV. Czytam, przeglądam od kilkunastu dni fora internetowe i..
Niestety mętlik w głowie. Philips, Panasonic, itp. Śnią mi się już w nocy.
Jestem zaciekawiony systemem Ambilight Philipsa. Tylko czy podwójny czy potrójny?
Proszę pomóżcie nakierujcie na właściwą ścieżkę.

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 16m kw
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2m (max 2,5m)
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2+1
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? na wprost
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? stać (ew. wisieć)
6.Jak słońce świeci w pokoju ? po lewej stronie tv, okno po stronie południowej
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Panasonic 32cale kineskopowy
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? USB, smart, wifi
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? tv kablowa, PC,
10.Jakie urządzenia ? wzmacniacz audio Rotel RA-921 + Tannoy M2
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? około 6h (do końca roku nawet 12h dziennie)
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? raczej matową
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? sport, filmy (sensacja, sci-fi)
14.Czy zamierzasz serfować po Internecie ? Tak
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? 5%-20%
16.Preferencje co do marki ? brak,
17.Preferencje co do wielkości ? max 42”
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? nie wiem – zawieszanie?
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Późne popołudnie + wieczór
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? teoretycznie 2500pln (raczej raty)
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie wiem.
Pozdrawiam

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Do takich potrzeb dostaniesz extra telewizory:
- Philips 42PFS7509 z potrójnym ambilightem i subwooferem bezprzewodowym gratis
- Panasonic 42 AS650
- Toshiba 42L7453

beno0

New member
Dzięki za odpowiedź.
Ten Philips jest z 2014 r. A coś z tego roku?
Czytałem że Panasonic w tym roku nie bardzo.
Toshiby nie rozważałem.

kostek111

New member
Philipsy sobie podaruj tragedia z wolnym menu ,tragicznym pnm,zawieszającym się smarttv,ciągłe wyłączanie telewizora wtyczką z gniazdka , w nowych softach ciągle coś psują lub pogarszają (ostatnio wyłączyli Bluetooth teraz ludzie mają problem z podłączeniem tego subwoofera).Zresztą wystarczy poczytać na głównym forum Philipsa w dziale tv. Te telewizory mają wadę fabryczną z kturą nie radzą sobie serwisy mianowicie z niedziałającym obrazem po włczeniu tv (jest dźwięk nie ma obrazu)wskakuje po kilku do kilkunastu minutach.Szczerze odradzam.

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

beno0

New member
A co sądzicie o tegorocznych Philipsach np. 40PFH6550/88 lub 42PFH6309?
Na papierze wyglądają obiecująco. Warto może poczekać? Jaka będzie cena tych modeli?

jacekcy

New member
Philips na papierze zawsze wygląda imponująco. Ba, nawet obraz wygląda bardzo dobrze. Jak zobaczysz ambilight i usłyszysz brzmienie z subwoofera, to będziesz jeszcze bardziej nakręcony. Może nawet zaczniesz mlaskać z zachwytu.

Polecam jednak przeczytać opinie niezadowolonych klientów. Jest ich naprawdę dużo.

Wtedy przemyśl sprawę i podejmij decyzję !

Inna sprawa zawsze możesz kupić w niektórych sklepach Philipsa, czy inny TV i go zwrócić lub wymienić na inny w odpowiednim terminie.

astw

New member
(Doskonałe 32 calowe) Philips CRT i współczesne tv pod marką Phillips (nie produkowane przez firmę Phillips) to zupełnie inne telewizory. Jakości crt panasonica nie znam, nie widziałem obrazu.
Philips pozbywa się telewizorów - rp.pl
"Następcą" CRT są tv plazmowe, nie LCD. Ostatnie nowe tv plazmowe można jeszcze kupić na znanym portalu aukcyjnym od ca. 2000 zł. Nie jest to jednak wielkość 42 a 50. Jeśli LCD to Panasonic serii 640 (nie 650). Trzeba raczej poszukać w sklepach stacjonarnych.

Jeśli chodzi o Toshibę,
Toshiba już nie będzie produkować telewizorów - ciąg dalszy zmierzchu gigantów - AntyWeb
to proszę spróbować skontaktować się z tą firmą telefonicznie i porozmawiać o modelu. Wielu użytkowników narzeka na brak kontaktu.

Z prawdziwie matowymi ekranami LCD (takimi jak 2-3 lata temu Sharp LE 830) chyba jest problem. TV plazmowe nie mają matowego ekranu (ze względu na szybę; w pewnym stopniu podobnie jak w crt).

Ostatnia edycja:

eedviking

Banned
Philipsy sobie podaruj tragedia z wolnym menu ,tragicznym pnm,zawieszającym się smarttv,ciągłe wyłączanie telewizora wtyczką z gniazdka , w nowych softach ciągle coś psują lub pogarszają (ostatnio wyłączyli Bluetooth teraz ludzie mają problem z podłączeniem tego subwoofera).Zresztą wystarczy poczytać na głównym forum Philipsa w dziale tv. Te telewizory mają wadę fabryczną z kturą nie radzą sobie serwisy mianowicie z niedziałającym obrazem po włczeniu tv (jest dźwięk nie ma obrazu)wskakuje po kilku do kilkunastu minutach.Szczerze odradzam.

Wysłane z mojego HTC Desire 820 przy użyciu Tapatalka

Hahahaha, nie miał, ale wie. :mrgreen:

Do góry