Przeprogramowanie LG 42LH4000

woodu

New member
Witam czy jest mozliwosc przeprogramowania telewizora w temacie tak zeby mozna bylo odtwarzac filmy na pendrive np .avi? Bylem u kumpla i mial tez LG ale inny model i caly interfejs menu itp bylo takei samo jak u mnie z wyjatkiem opcji bluetooth no i odtwarzania filmow a w swoim telewizorze mam 2 porty USB 2.0 jeden do updateu softa a drugi do odtwarzania zdjec i muzyki z wyjatkiem filmow. Jesli ktos juz robil cos takiego albo jesli zna metode bardzo prosze o pomoc.
Z góry dziękuje.

LUPO78

Banned
nie wiem jak w twoim tv,ale może być podobnie jak u mnie w monitorze

Uruchamiamy TV

Na uniwersalnym pilocie przyciskamy kolejno:
-SETUP (zapala sie czerwona dioda)
-TV
-0119 (kod TV LG)
-Sprawdzamy czy TV się wyłączy

Włączamy TV ponownie

Teraz wciskamy klawisz SHIFT (zapala sie czerwona dioda) następnie klawisz ENTER -/--

Poprosi nas o kod i dalej tak

2. Pojawi się alert o hasło. Zmieniamy pilota już na normalnego.
3. Podajemy standard - 0000.
4. Wybieramy pierwszą pozycję czyli Tool Option
5. Przechodzimy do zakładki Media Player i przesuwamy wartość z EMF-PM na EMF-PMM.
6. Wychodzimy z menu serwisowego klikając RETURN do czasu pojawienia się normalnego ekranu.
7. Wył. i wł. telewizor. Teraz po podłączeniu pendrive można odtwarzać pliki filmowe typu DivX, XviD, MPEG itp.

Pilot to: np.
Thomson ROC 3205

LUPO78

Banned
nie koniecznie,spróbuj jednocześnie wcisnąć menu w tv i na pilocie,lub menu w tv,ok na pilocie ,albo odwrotnie może wejdziesz do menu serwisowego
----
oczywiście nic innego nie przestawiaj w menu serwisowym poza tym co podałem i pamiętaj że jeżeli tv ma gwarancję,a coś ci w nim padnie to serwis może nie uznać naprawy jako gwarancyjnej

jak uda ci się przestawić to zdaj relacje

Ostatnia edycja:

LUPO78

Banned
najpierw sprawdź jaki masz u siebie soft,a później kombinuj z wgrywaniem bo fakt jest taki że można bałaganu na robić,ale powodzonka-oczywiście napisz czy operacja się powiodła
---- na tej sronie co podałeś link przeczytaj sobie komentarz przy LG_DTV_v3.55.zip dawidek0089 stwierdza że nie działa

Ostatnia edycja:
Do góry