proszę pomoc laikowi

alfabeta1309

New member
Cześć
Przyszła pora na zakup nowego telewizora i ... nie mam pojęcia co wybrać... po prostu nie mam wiedzy w tym temacie. Czy ktoś może mi doradzić co sobie zakupić przy założeniu że 37'' - czy wymogime obecnym jest już HDMI czy tylko HD Ready ?

Z poważaniem

Dztka

New member
Hmm...
Troszke Kolega miesza tematy. standard HDMI to gniazdo cyfrowe w telewizorze, wszystkie nowe tel juz sa w niego wyposazone. Rozniaca jest jedynie w typie. Obecnie standardem sa gniazda HDMI ver 1.3.

HD ready to rozdzielczosc z jaka plaski telewizor jest w stanie pracowac. jest to podstawowa rozdzielczosc telewizji wysokiej rozdzielczosci.
Jezeli chcesz kupic telewizor ok 37" to musi on juz byc wyposazony w rozdzielczosc 1920x1080p czyli FULL HD.

A tak naprawde to zacznijmy od pytan:
1. Jaka kwota wchodzi w rachube?
2. Preferencje co do firmy?
3. Jakie masz pozostale podzespoly - cyforwa telewizja, Dvd? Blue Ray?
4. jaki pokoj?
5. Czy na sciane czy na podstawce?

Odpowiedz na te pytania to sie zobaczy jak mozemy pomoc :)

alfabeta1309

New member
pomoc laikowi

Dztka napisał:
A tak naprawde to zacznijmy od pytan:
1. Jaka kwota wchodzi w rachube?
2. Preferencje co do firmy?
3. Jakie masz pozostale podzespoly - cyforwa telewizja, Dvd? Blue Ray?
4. jaki pokoj?
5. Czy na sciane czy na podstawce?

Odpowiedz na te pytania to sie zobaczy jak mozemy pomoc :)

dzięki za chęć niesienia pomocy. A co do pytań to tak:
1) nie mam pojęcia ale wolę wydać więcej i być zadowolonym niż zaoszczędzić i kląć - myślę że odpowiedź sie wyklaruje
2) BRAK do tej pory miałem bańkę SONY ale tak jak mówię jakość nad firmę tzn nie chcę przepłacić za logo
3) DVD i kablówkę ale pewnie kupię w przyszlości Blue-Ray'a a kablówka ma pakiet cyfrowy z kanałami HD
4) 4x5 m odległość TV od standardowego miejsca oglądania nie 4-3,5m
5) podstawka chcę jeszcze dokupiś stoliczek

Pozdrawiam

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
zacząłbym od:
Loewe 37 Modus
www.loewe.de

JVC 37 DV1
http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=40313
030_P1180745.JPG

Hitachi 37 UXMT70
http://www.hdtv.com.pl/forum/showthread.php?t=27582
002_P1080120.JPG

Sony 37W 5500
www.sony.pl

adam-ant

New member
Jak już koniecznie musi być 37'', to może plazma Panasonic'a :D. X10 w tym rozmiarze można kupić poniżej 2500zł, więc sporo taniej niż te bardzo dobre (a co za tym idzie również drogie) modele lcd polecane przez kikiego, a z 3,5m na 37 calach nikt nie zobaczy różnicy między HD ready a Full HD. Na pewno nie będzie to oszczędność, której ktoś mógłby żałować. No chyba, że pokój mocno nasłoneczniony (X10 na pewno mocniej odbije światło niż dowolne lcd), a kasy starczy na JVC...

ernet

Active member
Bez reklam
Ostatnia edycja:
Do góry