proszę o radę przy wyborze TV

dejw1d

New member
Witam,
zastanawiam się nad kupnem telewizora w temacie orientuję się "jako tako". Chce kupić telewizor, który będzie nadawał się pod PS3, będę chciał pooglądać film w jakości HD, oglądać w necie transmisje z meczów i żeby współgrał z moim laptopem, który nie ma wejścia HDMI. Telewizja to raczej słabej jakości kablówka ale to nie ważne za często nie oglądam. Odległość od TV to około 2m. Cena do 2K PLN.

Szperałem coś już w necie i znalazłem taki tv:
Samsung LE37C630 37" - Telewizory LCD - Samsung LE37C630 37" od 1631.00zł

prosił bym o uzasadnienie swojej ewentualnej propozycji.
Pozdrawiam

dejw1d

New member
przez długi czas nie mogłem się zdecydować, myślę że jestem już bliższy decyzji chyba wybiorę Samsunga 40d5500. Mam jeszcze jedno pytanie czy nie ma problemu z polskimi znakami podczas odtwarzania z pendriva?

don111

Banned
odtworzy, tylko się zastanów czy na pewno chcesz się pakować w LCD 50hz, bo na meczach ten tv będzie zwyczajnie smużył... jeśli oglądasz ze streamów to bez znaczenia ale jak będziesz chciał coś obejrzeć w zwykłej telewizji albo w HD to będzie miało znaczenie

dejw1d

New member
z tego co znalazłem na stronie odnośnie tego produktu
"Częstotliwość odświeżania 100 Hz"
mógłbyś ew. zasugerować jakaś alternatywę?
może Toshiba 40RL838G?
albo PANASONIC TX-L42E30E?
ogólnie im dłużej jestem w temacie tym bardziej jestem zdezorientowany...
podniosłem budżet do 2500PLN żeby kupić coś porządnego i na dłuuuugi czas

1. odległość od ekranu? 2-2,5m
2. jak słońce świeci w pokoju? różnie mieszkam na stancji;)
3. Jak duży jest pokój? ok. 4 m2
4. Preferowana technologia: LCD, LED
5. jaki masz obecnie telewizor? ostatnim był 21 cali SONY Kwadraciak :D
6. jakie programy najczęściej oglądasz? filmowe oraz kanały sportowe(piłka nożna)
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: bardziej po południu i wieczorem
8. wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez? przy małym świetle lub bez
9. wolisz obraz ostry czy łagodny? obraz ostry
10. matryca błyszcząca czy matowa? matowa
11. preferowana wielkość telewizora? 40" - 42"
12. preferowana marka? jestem otwarty w tej kwestii
13. czego nie lubisz w telewizorach? smuzenia!,głośnej pracy, efektu brazylijskiego serialu
14. jakie urządzenia będą podłączone? pendrive, przenośny dysk, komputer, w przyszłości ps3
15. ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? mysle ze telewizja mniej 30 na 70
16. siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych? z kątów bocznych również
17. czy ważne jest wifi ? tak
18. czy będziesz korzystać z widgetów? nie
19. czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora? youtube, ipla wystarczy
20. czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD ? tak
21. czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami ? koniecznie do tego przywiązuje dużą wagę
22. ma mieć 3D? nie
23. ma mieć slot na karty SD ? może mieć ale nie musi
24. ma mieć tuner DVB-S? nie musi mieć
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć? HDMI , + konsola do gier + komputer bez wyjscia HDMI
26. Jaki masz sygnał: chciałbym korzystać na początek z telewizji naziemnej a potem się przerzucam na kablówkę średniej jakośći
27. ile programów HD? mało, prawie w ogóle:D
28. ma stać czy wisieć? ma stać
29. Rozdzielczość: 1980 x 1020
30. Dvb-t: TAK
31. Na czym najbardziej Ci zależy:dobra jakość obrazu szczególnie przy trybie dynamicznym (chodzi o oglądnie piłki nożnej), i dobre płynności podczas grania na konsoli
32. Ile osób ogląda: 2 (czasami 3)
33. Jaka klasa cenowa ? do 2500
Zależy mi również, żeby telewizor posiadał funkcję PiP

Ostatnia edycja:
Do góry