Proszę o pomoc

Wladysek

New member
Proszę o pomoc w ustawieniu obrazu LG 55LF652. Nie jestem ekspertem w tej dziedzinie i byłbym wdzięczny gdyby ktoś z większą wiedzą udzielił mi pomocy. Najlepszym rozwiązaniem było by podanie parametrów w jakich tv osiagnie najlepszy efekt. Bardzo dziękuję za pomoc. Pozdrawiam wszystkich serdecznie.

Wladysek

New member
Źródło sygnału satelita wykorzystuje tuner sat w tv ( n+ ). A chodzi mi żeby obraz i związane z nim parametry były optymalne nasycenie barwą , kontrast ostrość. Wiem że są gotowe tryby obrazu ale mocno odbiegają od moich oczekiwań.

Ostatnia edycja:

prezy

New member
Bez reklam
No wlasnie z tym jest problem gdyz każdemu podoba się co innego. Malo tego każdy z nas widzi trochę inaczej i wowczas dla jednego obraz jest cukierkowy a drukiemu wydaje się blady - mocno upraszczając

Prezy for HDTV - Tapatalk

Wladysek

New member
W zupełności się z tobą zgadzam kwestia gustu i percepcji wzrokowej . Miałem tylko nadzieję że ktoś przeprowadzał taką profesjonalną kalibracje i podzielił by się parametrami ustawień chociaż zdaje sobie sprawe że są to nie tanie rzeczy i dlaczego dzielić się za darmo .

prezy

New member
Bez reklam
Wiesz jaka jest prawda? Ludziska często po kalibracji nadal są niezadowoleni i ustawiają po swojemu. Dlaczego? Bo o gustach się nie dyskutuje i nawet jesli ktoś się z Tobą podzieli nastawami to i tak bedziesz dalej próbował.

Prezy for HDTV - Tapatalk

Wladysek

New member
Pewnie masz racje ale jak nie spróbujesz to nigdy się nie dowiesz . A jak szczęście dopisze to trafisz w dziesiątkę przy odrobinie pomocy .

jacekcy

New member
Prawdopodobnie nie znajdziesz w necie ustawień kalibracyjnych tego TV.
Znajomy kupił TV od LG w tej serii z mniejszą przekątną matrycy. Samodzielnie nie ustawiliśmy takiego obrazu, który by go satysfakcjonował. Oddaliśmy telewizor do MediaMarkt i dopłacili do Sony, którego już nie zwracaliśmy.

Byłem w MediaMarkt 2 tygodnie później i zauważyłem, że obok TV który zwróciliśmy leżą jeszcze 3 inne pudełka z LG.
Zagadałem do sprzedawcy i potwierdził, że są to zwroty i jeszcze jeden Samsung.

Powodzenia

Do góry