Prosze o pomoc w wyborze TV

samfisher74

New member
Witam , mam zamiar kupic tv led 50 " w przedziale 3500 - 4000 zł . Po długich przemysleniach zostały mi dwa do wyboru Samsung UE50F6400 i Philips 50PFL5008K , który z nich mi polecicie ? Tv oglądam z kablówki multimedia dekoder hd i gra Xbox 360 a dżwięk mam poprowadzony przez amplituner Harman Kardon AVR 70 na razie stereo głośniki Monitor Audio BX 2 .

TV3D

New member
Bez reklam
Jeśli ma być to samsung to moim zdaniem od serii F65XX w górę.
co chodzi o Phila to PFL7008k

samfisher74

New member
no nic , mały odzew , samsunga na którego miałem chęć nie mogę nigdzie znależć . Razem z żoną postanowilismy poczekać do grudnia 2014 i przed świetami kupic jeszcze większego smoka tak około 60" ( może więcej ) , bedę sie meczył co prawda przez cały rok na 37"LG ale za to budżet na nowy tv wzrośnie do około 7000 zł

samfisher74

New member
a z innej beczki , może ktoś mi powiedzieć jaka jest róznica w zużyciu prądu tv 50" LED a 50" plazma , tv gra u mnie około 6-8 godzin dziennie . Wszyscy koledzy mi odradzaja plazme , bo mi rachunki za prąd wzrosna o 100 zł nie bardzo chce mi sie w to wierzyć

Ivanez

New member
a z innej beczki , może ktoś mi powiedzieć jaka jest róznica w zużyciu prądu tv 50" LED a 50" plazma , tv gra u mnie około 6-8 godzin dziennie . Wszyscy koledzy mi odradzaja plazme , bo mi rachunki za prąd wzrosna o 100 zł nie bardzo chce mi sie w to wierzyć

Było już mnóstwo takich wyliczeń, przy tej ilości godzin rachunek powinien ci wzrosnąć o dwadzieścia parę złotych

Do góry