Proszę o pomoc w wyborze 55pft6550/12 czy 55pus7150/12 ?

Tygrysio

New member
Proszę o pomoc osoby, które miały kontakt z tymi telewizorami - muszę podjąć ostateczną decyzję. Różnica w cenie pomiędzy tymi modelami to 600zł. Wybór nie jest prosty po jednej stronie matryca 100 Hz w Va a po drugie rozdzielczość 4K, niestety w IPS 60Hz. Telewizor głównie byłby używany pod blu-ray, ps4 i komputerem z odległości 2,5m. Kusi mnie to 4k, tylko obawiam się kiepskiej czerni, wysokiego input-laga isłabe rozdzielczości w ruchu (nigdzie nie mogę znaleźć danych dot. input laga w wyższym modelu). Będę wdzięczny za każde uwagi.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jeśli do tego co napisałeś brałbym model 4K. A ile masz max kasy ?

Tygrysio

New member
Plus minus 4000zł. Po rabacie mogę mieć w zbliżonej cenie 7150. Zdecydowałem się na Philipsa z powodu Ambilighta i 3d. W sklepie oglądałem też Thomsona 55UA7706 i powiem szczerze, że matryca, kolory i kontrast w trybie sklepowym wyglądały na lepsze niż w Philipsach (niestety brak Ambilight). Jak wygląda kwestia 7150 w połączeniu z PS4 - jaki ma ten cały input lag (nigdzie nie znalazłem tej informacji) ? Czy dla konsoli ma jakieś znaczenie 100Hz matryca ? Czy do oglądania filmów na blu-ray lepsza jest matryca 4k w 60Hz czy jednak 100 Hz full Hd ? Jak się sprawuje ta matryca w ruchu ? Czy w 7150 pasywne 3d działa tak jak powinno (na 6550 ludzie strasznie narzekają, a mam trochę filmów 3d)

Do góry