Proszę o pomoc - tv 47" do 4500 zl

asterixII

New member
Witam, jak w temacie:
1. Odległość od ekranu? ~3,5 - 4 m
2. Jak słońce świeci w pokoju? Okno z za pleców wprost na tv :)
3. Jak duży jest pokój: 3,1x4,7m
4. Preferowana technologia: LCD + LED
5. Jaki masz obecnie telewizor? Philips CRT 28''
6. Jakie programy najczęściej oglądasz? Filmy, wiadomości
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: częściej po południu i wieczorem
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez? Różnie
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny? Ostry, ale płynny
10. Matryca błyszcząca czy matowa? bez różnicy
11. Preferowana wielkość telewizora? 47"
12. Preferowana marka? brak - jestem otwarty :)
13. Czego nie lubisz w telewizorach? nienaturalne kolory, słaby dźwięk, długie przełączanie kanałów, nieostry obraz
14. Jakie urządzenia będą podłączone? komputer (HDMI lub WiFi), DVD (Bluray w przyszłości), możliwe że konsola kiedyś
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? 80% TV, 10% filmy z odtwarzacza, 10% filmy z komputera,
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z kątów bocznych? również z obu boków, ale nie jakieś duże kąty
17. Czy ważne jest wifi? Tak + DLNA, bardzo istotne dla mnie bo mam kompa w 2 pokoju
19. Czy chcesz serfować w Internecie z poziomu telewizora? Czasami ale bez przesady pewnie (mam przecież kompa :)
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD? Z pewnością
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami? Tak
22. Ma mieć 3D? tak ale pasywne
23. Ma mieć slot na karty SD? Nie musi
24. Ma mieć tuner DVB-S? Nie zaszkodzi
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć? odtwarzacz hdmi, ewentualnie komputer/consola hdmi
26. Jaki masz sygnał? kablówka
28. Ma stać czy wisieć? jeszcze niewiem
29. Rozdzielczość: Full HD
30. Na czym najbardziej Ci zależy: Jakość wyświetlanego obrazu, naturalne kolory, multimedialność
31. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 2-5, w weekend pewnie więcej
32. Sugerowana cena? max 4500

Karpaj

New member
Bez reklam
Panasonic 47ET5
Toshiba 47VL963 (brak wi-fi, więc musisz doliczyć jakieś 150-200zł na adapter)
LG 47LM670

Pod względem kolorów najlepiej wypada Toshiba, pod względem multimedialności najlepiej wypada LG.

asterixII

New member
karpaj napisz mi proszę jak wypada na tle tych tv philips 47plf6007 głównie chodzi mi o obraz bo multimedia zaspokajają moje potrzeby. Przekracza nieznacznie budżet ale co tam :)

Karpaj

New member
Bez reklam
Na pierwszych testach według mnie wypadł gorzej niż np. Philips 5507 lub stojący obok Samsung ES6100. Nie wiem jak tam u kikiego, czy planuje test tego telewizora, czy już go opublikował, bo jego testy zazwyczaj są trochę bardziej specjalistyczne, ale ja bym go dla siebie nie wziął, patrząc na konkurencję :)

Do góry