prosze o pomoc: plazma,czy LCD????

makak5

New member
Witam wszystkich!!!!
Jak wiele osob, z tego co zdazylem sie zorientowac, ma problem z wyborem miedzy plazma, a LCD. No i niestety mnie spotkal ten sam problem:p Mam nadzieje, ze pomozecie mi dokonac jakiegos wyboru...
Opisze moze w jakich warunkach chce ogladac i co. Wiec z reguly ogladam filmy, czy sport z kablowki, albo cyfry+, no i tez dosc czesto ogladam jakies filmy na DVD. Odleglosc od telewizora to jakies 3m. Pokoj jest dosc naswietlony, ale mam zaluzje, ktore moge opuszczac, wtedy w pokoju robi sie stosunkowo ciemno:) Aha, jeszcze cena. Wiec mysle, zeby kupic cos w granicach 6 tys., ale do 8 tys. tez moge dojsc. I chodzi przede wszystkim o duzy ekran. Czy w tej cenie mozna kupic plazme, albo LCD 42', albo podobnych rozmiarow? Jesli ktos moglby mi pomoc, bylbym naprawde wdzieczny! I jeszcze moze ktos by podal proponowane modele, jakie odpowiadalyby moim wymaganiom? Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam wszystkich!!!

dnc

Moderator
VIP
3 metry to albo 32'' LCD albo maksymalnie 37'' LCD lub plazma. Ja ze swiej strony proponuję plazmę Panasonica 37PV60E. Bardzo dobry model w cenie około 6500 zł. Nie wiem czy już jest w sprzedaży, ale na pewno można ją sobie gdzieś zamówić. Ja mam ten model ale 42''. Jestem baaardzo zadowolony. Jest w nim wszystko co trzeba plus bardzo dobrej jakości obraz (oczywiście przy dobrym sygnale źródłowym).

S_Mac

New member
Co do wielkości, to wszystko kwestia własnej wrażliwości. Ja oglądam tv z odległości 2,5-3 m, mam plazme 42" i jak dla mnie jest troszke za mała. Planuję wymianę na 50". Na Twoim miejscu pomyślał bym nad Panasonicem th42-pv60. Podobno ma doskonały obraz (nistety jeszcze nie widziałem) ale słyszałem opinie. Wszystkie były bardzo pozytywne. Na Allegro można dostać za 7000-7500 zł.

absolus12

New member
Ja wybrałbym AMOI LC37AF1E
Możesz o nim trochę poczytać tutaj
http://**********.com/index.php?showtopic=405

37'' pasuje do odległości 2-3m, będzie super
Pozdro

Pablo1964

New member
Bez reklam
Obraz z LCD różni się zdecydowanie od obrazu z plazmy. Tu jedynym doradcą może być subiektywna ocena. Proponuję podłączyć sygnał TV PAL (nie HD ani DVD, tylko to, co oglądasz najczęściej!) do jednego i drugiego urządzenia i porównać. Decyzja przyjdzie sama. Potem można już dyskutować wybór konkretnego modelu.
Pozdrawiam

Do góry