Proszę o pomoc, dwa Phillipsy.

tesciu9

New member
Dzień dobry,

Od 2 tygodni buszuję po Internecie i nie mogę zdecydować się na telewizor... Trafiłem na to forum i uważam, że obecni tu użytkownicy mają najbardziej fachową wiedzę

Drodzy Państwo - w grę wchodzą dwa telewizory:
1. PHILIPS 48PFH5500/88
2. PHILIPS 50PUH6400/88

Oglądane będzie w odległości 2 m od telewizora. Czy warto dołożyć te 200 zł za 4k?
Dodam, że:
a) pokój mam mały, wolałbym 48" ale biorę pod uwagę te 50"
b) głównie oglądam transmisje sportowe

Tak konkretnie - co lepiej? Pomimo nieoglądania (jeszcze) materiałów w 4k. Kupować z "myślą o przyszłości" czy nie dać się nabrać? (takie opinie o 4k też spotykam)

Pozdrawiam i proszę o pomoc

adamo_

New member
Bez reklam
Poczytaj o przypadłościach Philipsa w innych wątkach, problemami z menu, zawieszaniem itp. Nie sugeruj się tylko ambilight.

adamo_

New member
Bez reklam
Ja mimo sentymentu do marki Philips i wyjątkowych doznań z ambilight, miałem dość problemów że zrezygnowałem i wziąłem innym. Najgorsze było myślenie czy TV się włączy :) od 2 lat raczej nie wiele się zmieniło jak czytam wątki o nowszych Philipsach niż miałem.

tesciu9

New member
Prawdę mówiąc, najważniejszym kryterium jest tu Android. Tak, musi być Android TV. Może polecicie coś innego? Nie chcę wydać więcej, jak 2800 zł.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ja mam Philipsy od lat i działają bardzo dobrze.
Z tych dwóch
1. PHILIPS 48PFH5500/88
2. PHILIPS 50PUH6400/88
Wybrałbym 48PFH5500 z uwagi na skalowanie obrazu co jest ważne w transmisjach sportowych.
Wtyczki będziesz miał wgrane odpowiednie przy zakupie, dlatego nie będą się zakłócać. Masz wówczas kombajn multimedialny , a jakość obrazu bardzo dobra. Jak będziesz niebieski masz też kalibrację gratis.

tesciu9

New member
Bardzo narzekacie na te Phillipsy. Jednak tylko one na rynku mają to, czego potrzebuje...

A jeżeli nie Phillips i ewentualnie z bólem zrezygnowałbym z Android TV to to w grę wchodzi jeszcze Samsung i LG. Jaki lepszy Smart? Tizen samsungowski czy WebOS 2.0 od LG? Polecicie jakiś 48" do +/- 2500 zł?

KamilaKornet

New member
Dziwię się tym opiniom. Mam Philipsa 9607 w 60 calach od 3 lat . Zero cloudingu (bo to full led) , czerń plazmowa , ekstra dźwięk i ambilight którego nic NIGDY nie jest w stanie zastąpić...Podpięty jest blu ray tej samej marki, dysk twardy oraz konsola Ps4 i absolutnie żadnych problemów. Ze smart tv rzadko korzystam bo nie widzę takowej potrzeby.Pozdrawiam

jbrach

New member
Witam

Podepnę się pod temat bo też jestem na etapie zakupu tv. Oglądanie bedzie z odległości 2-2,5m . Zależy mi na ambilight a nie koniecznie na dobrze działającym androidzie ;-) do tv będzie podpięty amazon tv . W marcu zapewne dokupiony będzie Philips Fidelio E6 . Za rady z góry dziekuje

Do góry