Witam wszystkich. Bardzo proszę aby osoby zorientowane w temacie podpowiedział mi jakieś modele LCD adekwatne do moich potrzeb
Preferowana wielkość matrycy: 46"
Preferowana technologia: LCD
Jaki sygnał: Platforma N
Jaka odległość od ekranu: 3-3,5
Jakie urządzenia do podłączenia: "N-ka", kino domowe DVD i Blue Ray
Jaka klasa cenowa: najlepiej ok 4000 zł ale jeżeli stosunek cena/jakość okaże się na tyle mocny aby dopłacić to i do 5000 zł mogę się nadwyrężyć.
Więcej oglądasz w dzień czy w nocy:Wieczór/noc + weekendy - dzień
Jakie masz nasłonecznienie pokoju: pokój mocno nasłoneczniony - duże okno od południa ok 1,5 metra od LCD. W oknach pojawią się "gumowane" rolety.
Jaki masz telewizor: Crt 29" LG
Jaki masz ulubiony program: ma służyć do wszystkiego - od informacji (TVN itp) poprzez filmy (HBO itp) po muzykę (MTV itp) i sport.
przy włączonym świetle czy bez światła: Umiarkowane światło z lampki salonowej.
Ma stać czy wisieć: Wisieć
Czy ma być HD Ready czy Full HD: tylko FULL HD
Generalnie nie planuję używać go do grania (może kiedyś się mi to odmieni). Chciałbym aby jakość obrazu ze standardowych kanałów N-ki (bez HD) była jak najlepszej jakości. Jakość dźwięku też na dobrym poziomie. Powinien mieć również przyzwoitą jakość obrazu pod delikatnym kątem. Generalnie nie chcę aby po przesiadce z mojego obecnego TV okazało się że obraz jak i dźwięk jest gorszy !!!
Z góry dziękuję za propozycje.
Preferowana wielkość matrycy: 46"
Preferowana technologia: LCD
Jaki sygnał: Platforma N
Jaka odległość od ekranu: 3-3,5
Jakie urządzenia do podłączenia: "N-ka", kino domowe DVD i Blue Ray
Jaka klasa cenowa: najlepiej ok 4000 zł ale jeżeli stosunek cena/jakość okaże się na tyle mocny aby dopłacić to i do 5000 zł mogę się nadwyrężyć.
Więcej oglądasz w dzień czy w nocy:Wieczór/noc + weekendy - dzień
Jakie masz nasłonecznienie pokoju: pokój mocno nasłoneczniony - duże okno od południa ok 1,5 metra od LCD. W oknach pojawią się "gumowane" rolety.
Jaki masz telewizor: Crt 29" LG
Jaki masz ulubiony program: ma służyć do wszystkiego - od informacji (TVN itp) poprzez filmy (HBO itp) po muzykę (MTV itp) i sport.
przy włączonym świetle czy bez światła: Umiarkowane światło z lampki salonowej.
Ma stać czy wisieć: Wisieć
Czy ma być HD Ready czy Full HD: tylko FULL HD
Generalnie nie planuję używać go do grania (może kiedyś się mi to odmieni). Chciałbym aby jakość obrazu ze standardowych kanałów N-ki (bez HD) była jak najlepszej jakości. Jakość dźwięku też na dobrym poziomie. Powinien mieć również przyzwoitą jakość obrazu pod delikatnym kątem. Generalnie nie chcę aby po przesiadce z mojego obecnego TV okazało się że obraz jak i dźwięk jest gorszy !!!
Z góry dziękuję za propozycje.