Prośba o pomoc w wyborze TV

teflon

New member
Na wstępie chciałbym przywitać się z Forumowiczami - mam na imię Łukasz i jestem zupełnie zielony jeśli chodzi o kwestie nowinek technologicznych z zakresu TV. Rozważam kupno telewizora i byłbym Wam bardzo wdzięczny za pomoc i sugestie.
Jeśli chodzi o wymagania: 40-42 cale, full hd i przede wszystkim dobra jakość obrazu. Na 3d, kamerce, internecie itp mi nie zależy. TV będzie służył głównie do oglądania filmów w wysokiej rozdzielczości, gry na konsoli i PC. Budżet sądzę, że 2000-3000.
Z góry dzięki!:)
Edit:
rozważam m.in.: Sony KDL40W605 i Panasonic TX-L42ET60E

teflon

New member
Odległość od ekranu? przewiduję ~2m
Oglądany pod kątami? raczej 60-90stopni (ale tu pojawia się pytanie - zastanawiam się nad umieszczeniem telewizora na uchwycie podczepianym do sufitu -Sigden SM02W - czy to ma sens? musiałbym patrzeć trochę "do góry", w innym wypadku będzie to pewnie ~60 stopni)
Jaki sygnał podłączony? Telewizja kablowa -vectra (sporo kanałów HD), podłączenie HDMI. Konsola też HDMI (nie wiem czy dobrze zrozumiałem to pytanie).

Karpaj

New member
Bez reklam
Ja osobiście sugerował bym większy tj. 46/47/48".
W budżecie zmieścił byś się wtedy np.
Panasonic 47ET60
Samsung 48H6400
Sony 48W605
Toshiba 48L5435
Możesz ew. wziąć także mniejsze wersje, jeśli uznasz że jednak będzie zbyt duży (tj. odpowiednio 42/40/40 i 40").

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jeśli chcesz skorzystać z cen to musisz być niebieski.
Ale i tak wybierałbym modele z matrycą natywną 100Hz.
Panasonic 40AS640 ma takie wyposażenie.

Do góry