Witam,
mam prośbę o pomoc w doborze tv. Na oku mam Philips PUS6561 oraz 7101/7181. Jednak nie wiem czy jest sens dopłacać do 7xxx. Być może w cenie do 4 tysięcy znajdę lepsze tv od innych producentów? TV używany głównie do grania na konsoli (ps4) oglądania sportu - koszykówka i piłka nożna.
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 15m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2 m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju ? okno od strony północnej, mało śłońca
7. Jaki masz obecnie telewizor ? LG 32" LK450 (jestem zadowolony tylko za mały)
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Dobra płynność ekranu, brak klatkowania obrazu przy dynamicznych ujęciach.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? HD, tależ nc+
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? Komputer, konsola ps4, dekoder nc+
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 3-4 h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? obojętne
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? sport, film/serial
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? przeglądarka raczej nie, aplikacje takie jak Youtube, Twitch TV czy TVN Player częściej
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? tak 50% czasu używania tv to gry a 50% to sport. 2-4h
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? różnie
17. Preferencje co do wielkości? 49-55"
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? brak płynności, smużenie, pokazywanie się kwadratów przy dynamicznych ujęciach
19. Preferencje co do marki ? Nie jestem ukierunkowany na żądną, ale lubie samsung i sony
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? tv bez 3d
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3500-4000
mam prośbę o pomoc w doborze tv. Na oku mam Philips PUS6561 oraz 7101/7181. Jednak nie wiem czy jest sens dopłacać do 7xxx. Być może w cenie do 4 tysięcy znajdę lepsze tv od innych producentów? TV używany głównie do grania na konsoli (ps4) oglądania sportu - koszykówka i piłka nożna.
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 15m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2 m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1-2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju ? okno od strony północnej, mało śłońca
7. Jaki masz obecnie telewizor ? LG 32" LK450 (jestem zadowolony tylko za mały)
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Dobra płynność ekranu, brak klatkowania obrazu przy dynamicznych ujęciach.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? HD, tależ nc+
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? Komputer, konsola ps4, dekoder nc+
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 3-4 h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? obojętne
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? sport, film/serial
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? przeglądarka raczej nie, aplikacje takie jak Youtube, Twitch TV czy TVN Player częściej
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? tak 50% czasu używania tv to gry a 50% to sport. 2-4h
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? różnie
17. Preferencje co do wielkości? 49-55"
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? brak płynności, smużenie, pokazywanie się kwadratów przy dynamicznych ujęciach
19. Preferencje co do marki ? Nie jestem ukierunkowany na żądną, ale lubie samsung i sony
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? tv bez 3d
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 3500-4000