Prośba o pomoc subwoofera do Yamaha RX-V677 oraz OBSIDIAN 600.

RoDMaNik

New member
Witam serdecznie.
Posiadam Yamaha RX-V677 oraz głośniki Wharfedale OBSIDIAN 600 i potrzebuje jakiś subwoofer do tego zestawu. Pokój ma prawie 19m2. Najbardziej zależy mi na tym by dobrze brzmiał przy muzyce (Rock Progresywny, Metal, czasami POP) i dodał lekkiego kopa do filmów. Nie chciałbym wydać kupę kasy na niego i myślałem nad jakimś Wharfedale WH-S8X. Jak myślicie będzie dobry sprzęt czy lepiej trochę droższego coś wybrać? Może macie jakieś propozycje tak max do 800 zł.
Zależy mi też na tym by sprzęt automatycznie włączał suba. Proszę o pomoc w doborze fajnego sprzętu.
Pozdrawiam serdecznie :)

Tapniete z maszyny Note 4 910F :)

RoDMaNik

New member
Dzięki za podpowiedź a co sądzisz o Magnat Monitor Supreme Sub 30A trochę jednak tańszy i nie wiem właśnie czy jest sens tyle dopłacać? Czy możesz zrobić wycenę?

RoDMaNik

New member
Hmm... Właśnie zauważyłem, że ma bardzo dużo dobrych opinii i nie rozumiem jaki sens jest kupować te drogie subwoofery skoro taki dobrze się sprawdza. Pewnie bym go wziął ale brakuje mi funkcji automatycznego włączania/wyłączania :-(

barburian

New member
Bez reklam
Sub....

Ten -SUB to porażka więc te opinie to chyba ludzi którzy nie mieli nigdy styczności że sprzętem jako takim;-) .Pzdr

Może i porażka ale jak poczytasz opinie a są ich setki ,to wszyscy mega zadowoleni, więc albo oni to ignoranci którym słoń nadepnął na ucho albo z Ciebie taki wielki akustyk o mega słuchu :) i nie tykasz
sprzętów dla mas.

ikar1975

Active member
Bez reklam
Ale ja nie jestem anonimowy-mozesz ze mna podyskutowac :-D ,czytalem kiedys ze mozna sie odchudzic polykajac tasiemca:p wiec co do rad i opini podchodze nie na100%-mialem 012 teraz mam jamo "dla mas" bo słuch i wymagania mam chyba normalne i to moja osobista opinia na temat tej yamahy.Najciekawsze że kupilem ją po przeczytaniu właśnie opisów meeega zadowolonych użytkowników;-) .Pzdr

RoDMaNik

New member
Właśnie tak to jest jak ktoś wzoruje się na opiniach, które są pisane na stronach sklepowych. Słyszałem też, że są specjalne firmy które zajmują się wystawianiem różnych opinii dla towarów w sklepach.
No i właśnie stąd mój post na forum i prośba o pomoc w doborze tego sprzętu.
Panowie kwestia 5 subów pomóżcie z nich wybrać:

1. WHARFEDALE WH-S8E - cena około 630 zł
2. Magnat Monitor Supreme Sub 302A - cena 699 zł - to był mój faworyt ale doczytałem się, że ma problemy z włączaniem i wyłączaniem się.
3. WHARFEDALE 10.SX-SUB - cena 799 zł
4. M-Audio HRS-SUB 850 - cena 850 zł
5. Jamo J10 - cena coś około 870 zł

Pozdrawiam i dzięki z góry za pomoc :)

Do góry