Prośba o pomoc konfiguracji/kalibracji obrazu w Samsungu F6650

kleszczu290

New member
Witam,
od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem F6650. Ze względu na chęć poprawy jakości obrazu prosiłbym bardzo o podanie danych co jak poustawiać w menu obrazu lub podania link-ów gdzie mogę znaleźć jak to zrobić. Przeszukałem wujka Google jednak nie mogę nigdzie nic znaleźć w tym temacie. Z góry dzięki:)
P.S. Póki co jak dla mnie TV jest MEGA:D uważam pieniądze za dobrze wydane:)

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
Witam,
od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem F6650. Ze względu na chęć poprawy jakości obrazu prosiłbym bardzo o podanie danych co jak poustawiać w menu obrazu lub podania link-ów gdzie mogę znaleźć jak to zrobić. Przeszukałem wujka Google jednak nie mogę nigdzie nic znaleźć w tym temacie. Z góry dzięki:)
P.S. Póki co jak dla mnie TV jest MEGA:D uważam pieniądze za dobrze wydane:)

Ja też nic nie widzę, jedynie udało mi się znaleźć tą stronę. Może coś pomoże Panasonic TX-P46G10 (plazma) kontra Samsung UE46B7000 (LCD) - Specyfikacje.

krzysiek1980

Active member
Bez reklam
;) w TV środowisko też ma dużo do powiedzenia

No tak, ale ja nie piszę o indywidualnych preferencjach, tylko o takim idealnym ustawieniu barwy, ostrości, różnych bajerów. To chyba się nie powinno zmienic, nawet jak mamy inną odległość do TV, czy oświetlenie pomieszczenia? Chyba że się mylę?

tdx

New member
Bez reklam
Najbardziej jaskrawym przypadkiem niech będzie oglądanie TV w południe w nasłonecznionym pokoju i w nocy przy zgaszonym świetle :)

Dodatkowo tak jak w muzyce każdy lubi coś innego: soczysty bas, klarowność sceny...
W obrazie masz tak samo.
Ktoś lubi biel w odcieniu ciepłym inny woli zimne kolory.
Wiele razy miałem tak że obraz w oczach odbiorcy nie był taki oczekiwał mimo "kalibracji" :)

Do góry