Prośba o dobór kabli do zestawu

michalwwy

New member
Koledzy,

Wymyśliłem sobie taki zestaw: Yamaha RX-V773 + Wharfedale Diamond 10.6/10.1/10.CS/10.MX-SUB.
Czy moglibyście mi polecić odpowiednie kable do tego sprzętu? Nie jestem znawcą tematu i trudno wyrobić mi sobie opinię nt. tego co dotychczas wyczytałem. Pokój 19m2.
Robię właśnie remont i mam możliwość poukrywania sobie kabli, dlatego muszę je kupić w pierwszej kolejności.
Ewentualnie jeśli macie jakieś uwagi do wybranego przeze mnie zestawu, np. coś lepszego w tych kosztach to oczywiście chętnie wysłucham.

Pozdrawiam
Michał

troll202

New member
witam, to moze sie dolacze.... pod koniec grudnia zakupilem ampl.onkyo 616 do tego fronty roth oli40. potrzebuje na nie 2x7m kabla wiec zakupilem na poczatek Alphard Da Vinci 2x2,5 mm do tego banany, ladnie zaizolowalem itp... no i wyglada spoko. tyle ze teraz dokupilem reszte do systemu 7,1 roth. czyli mam 2xoli 40, 4xoli 20, 1 centralny i subwoofer kh2 (ten starszy) no i teraz zastanawiam sie jakie kable zastosowac.
*jaki do subwoofera zeby gral ladnie i bez znieksztalcen. cene zaproponujcie... 50-200zl...?
*jakie do surround (przekroj i czy moze byc to normalny kabel glosnikowy.)
* czy zmienic kabel we frontach?
powiem ze glownie ogladam filmy (br i divx...) i slucham radia internetowego. zadziej org. plyty czy gry na ps3.

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Co nikt nie pisze ?

Jeżeli chodzi o kabel do suba- najtańszy sensowny to Thompson(test wkrótce) koszt między 20-25zł ,coś lepszego Qed Profile subwoofer 3m kabel nowy polecam!!! (3073200737) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Kwestia kabli głośnikowych jeżeli jesteś zadowolony z Alpharda to nie widzę powodu zmieniać ,nie znam tych kabli i szczerze mówiąc nigdy bym ich nie kupił, więc w tej sprawie nie pomogę .Do tylnych głośników może być zwykły kabel - o przekroju 1,5mm najtańszy sensowny to Techlink (test na tym forum )

troll202

New member
ogladalem qed ale wydaje mi sie jakis taki cienki.... z tego najtanszego rezygnuje no ale taki w przedziale 100-150 (jesli bedzie roznica miedzy 100 a 200 to wole ten drozszy ale nie wiem czy na takim subwooferze odczuje roznice... jesli nie 100 to max. nie wiem czyto jakas roznica jak jeden kabel jest cienszy a grugi grubszy. a do tylnych mam od szwagra szpule 2x2,5 (professional cca speaker cable - cabletech) czy oddac i poszukac czegos innego. chyba ze ktos wie gdzie mozna dostac szpule 50m w super cenie:D bo pewnie tyle to wyjdzie..

Do góry