Projektor FullHD do gier

PanStanislaw

New member
Witam Szanownych Ekspertów :)

Czy Epson TW2900 to najlepszy wybór jeśli chodzi o projektor FullHD do gier w swojej klasie cenowej (powiedzmy do 5.5tyś.)?

Jeśli nie to jaki inny?
Bardzo liczę na opinie forumowych graczy a nie teoretyków-matematyków.

Zródło sygnału to konsole PS3/Xbox360. Głośność pracy projektora nie jest decydująca bo i tak w ferworze walki nie zwraca się na nią uwagi (bądz gra się w słuchawkach). Bardziej zależy mi na płynnym i żywym obrazie.

Pozdrawiam!

George_Stark

New member
Cześć,
myślę, że TW2900 będzie fajny.
Powiem Ci od siebie, że granie na projektorze wcale nie jest takie fajne jak się wydaje. No, ewentualnie wyścigi samochodowe. Shootery i inne odpadają. Obraz jest za duży i ciężko to wszystko wzrokiem ogarnąć. Zwłaszcza przy szybkiej akcji w grze. Bez porównania przyjemniej gra się na dużym LCD. Ale to tylko moja opinia, nie bierz tego do siebie :)

Pozdrawiam

mat74

Well-known member
Bez reklam
no ,ale o ile dobrze pamietam twoje fotki , to masz ekran takiej wielkosci ,ze nawet na filmie za aktorami trzeba sie troche "rozgladac" :D

ps.nie moglem sie powstrzymac od zartu (bez urazy) , oczywiscie mozesz miec racje .

George_Stark

New member
Hehe, nie aż tak duży nie jest. Fotografie zawsze robią wrażenie, że wszystko wydaje się ładniejsze i większe.
Mój ekran ma 240 cm szerokości w formacie 2,40:1.
W 16:9 (takim jakim są gry) jest mniejszy, ale wg mnie i tak za duży do gier. Ciężko się skupić i wciągnąć w fabułę.
Mimo wszystko polecam duży LCD.

Temat ciekawy i liczę, że inni gracze też się wypowiedzą.

Ostatnia edycja:

PanStanislaw

New member
Akurat celuję w granie na 60-70 calach więc nie powinno byc problemu z przesadną wielkością ekranu - a nawet jeśli będzie to powiedzmy że jestem zdecydowany przekonać się o tym osobiście :)

Telewizor LCD nie wchodzi w grę.
Bardzo proszę o doradzenie w kwestii wyboru projektora FullHD.

Na razie jestem najbliżej TW2900 ale to mój pierwszy projektor więc jestem laikiem w temacie praktycznego użytkowania (teorii naczytałem się już sporo).

todei

New member
A slyszales ze ps3 w 2010 rusza z grami w 3D ? Ja tez jestem napalony na projektor full hd ale juz sam nie wiem czy nie lepiej poczekac az sie pojawia full hd 120hz zeby pozniej nie zalowac...:/

SeboZakret

New member
A czy może ktoś dotarł do jakieś interesującej recenzji tego TW2900 lub TW3500 bo to nowe projektory i tak na prawdę nie wiele jeszcze o nich wiadomo.
Ja tez się zastanawiam na którymś z tych dwóch - bardziej się skłaniam ku 2900 ale jeśli różnica będzie zauważalna w jakości obrazu to może warto 3500 się zainteresować.

Do góry