Problemy z Sony Bravia po HDMI

lasiu1984

New member
Witam.
Jak w temacie. Podłączyłem dekoder lokalnej telewizji po HDMI i obraz idzie elegancko ale dźwięku nie ma. Dekoder działa na innych TV, nie ma specjalnie ustawień dotyczących dźwięku. Testowałem na czterech kablach HDMI i lipa. Jak nie było dźwięku tak nie ma. Może w ustawieniach TV jest coś o czym nie wiem? Kabel też w 100% sprawny.
Sprawa dotyczy SOny Bravia KDL-37EC401.

prezy

New member
Bez reklam
A w TV nie masz czasem ustawionych zewnętrznych głośników albo innego źródła dźwięku? Pobaw się ustawieniami dźwięku w TV. Aby jednak wykluczyć wadę TV to masz może coś innego aby podłączyć pod TV po HDMI, np. konsola, DVD, PC. Warto spróbować.

lasiu1984

New member
A w TV nie masz czasem ustawionych zewnętrznych głośników albo innego źródła dźwięku? Pobaw się ustawieniami dźwięku w TV. Aby jednak wykluczyć wadę TV to masz może coś innego aby podłączyć pod TV po HDMI, np. konsola, DVD, PC. Warto spróbować.

W TV ustawione Głośniki TV. Chyba wszystko już przetrzepałem w ustawieniach i dalej nic. Jedna rzecz mnie zastanawia, jak dam w TV wyszukiwanie urządzeń HDMI to nic mi nie znajduje mimo iż obraz z dekodera idzie. Może w tej opcji odnajduje tylko urządzenia wyjścia?
Podłączałem laptopa i wszystko śmiga.

prezy

New member
Bez reklam
Wygląda na to jak by audio z dekodera w ogóle szło innym źródłem tylko dziwna sprawa że to śmiga na innym Tv.
Jak przeorałeś już wszystko to przychodzi mi jeszcze jedna myśl. Reset Tv do ustawień fabrycznych. Chociaż tak na spokojnie to wygląda to na winę dekodera. Tak jak by Tv nie obsługiwał tego dekodera.
A jeszcze jedno rozłącz dziada i TV wyłącz zasilanie odczekaj trochę i podłącz może pójdzie. Miale kiedyś tak z kablówką, nawet zgłosiłem usterkę a tu nagle poszło. Dostałem 4 dni gratis (odliczone od abonamentu).

Do góry