Problem z zestawem stereo... Pomocy!

rafal2491

New member
Witajcie

Mam problem, moja wiedza o audio raczej znikoma.. Chciałbym zestaw stereo do pokoju 36m2,lecz nie potrafię znalesc odpowiedniego amplitunera gdyz mam do dyspozycji półkę w szafce o szerokości 40cm(wys. Ok 30cm)... Wszystko co widziałem to szer. powyżej 40.. Pomożecie coś dobrać? Kolumny chciałem altusy 200 bądź 300.. Głównie do słuchania muzyki i filmów.

rafal2491

New member
Witam ponownie,
Panowie inne pytanie.. Marantz Melody i... Tu potrzebuje was pomożecie w doborze kolumn podłogowych? Jak wspominałem pomieszczenie 36m2.

rabit

Active member
Bez reklam
Masz duże pomieszczenie, więc Marantz może nie wydolić. Podpytaj Krzyskaradio ewentualnie Henry, ponieważ oni chyba mają ten sprzęt. Z mojej strony proponuję posłuchać Cyrus One. Myślę że ponizej 3kzł uda Ci się go kupić. Trochę mało zostaje na kolumny. Może Melodika bl40? No nie wiem... Jeszcze jakieś źródło. Na początek możesz przez bluetooth grać muzykę ze smartfona (np. Tidal, Spotify). Gra to całkiem fajnie. Z czasem jeżeli będziesz potrzebował czegoś lepszego, dokupisz streamer, cd czy co tam sobie zażyczysz.
Najważniejsze, musisz tego gdzieś posłuchać, czy aby na pewno taka prezentacja muzyki Ci pasuje.

Ostatnia edycja:

przemko77

Well-known member
Bez reklam
Z altusami daj sobie spokój ,lepsza propozycją będą Klipsch te kolumny generują duży mocny dźwięk ,ale z wyrafinowaniem czego Altusy nigdy nie miały .Tak na marginesie Altusy nadają się na jakiś festyn lub zabawę ludową ale nie do domu .Alternatywą mogą być Quadrale które grają również dynamicznie
Rzeczywiście w przypadku amplitunera może być kłopot ponieważ standardowa szerokość klocków wynosi 430mm ,oczywiście może być coś w rodzaju Marantz Melody

rabit

Active member
Bez reklam
Tak, tak.. Klipsch jak najbardziej. Nawet niższe modele będą lepsze od Altusa. Posłuchaj też Taga Platinum. Niestety braknie Ci budżetu na setki, które byłyby optymalne, aczkolwiek na 60-tki może by starczyło? Posłuchaj i wybierz pod Swoje ucho...

krzysztofradio

Well-known member
Bez reklam
Mamy Melody. Ja twierdzę, że jest to sprzęt raczej do mniejszych pomieszczeń i kolumn, choć znam ludzi, ktorzy łączą tę zabawkę z pełnymi podłogówkami. W sklepach audio również sprzedawane sa zestawy oparte na podłogówkach.

Niedrogimi i nienajgorzej grającymi kolumnami z tym ustrojstwem są Bostony A360 lub A250. Melodiki też dałyby radę. Oczywiście zawsze możesz sięgnąć po Klipsche jako niedrogie i wysoce efektywne, więc łatwe do napędzenia w zasadzie czymkolwiek.
Poszukaj też w używkach. Wtedy zmieścisz się w założonej kwocie z całkiem przyzwoitym zestawem.

Do góry