Problem z zakupem TV ~43 cale

tom5

New member
Ten "problem" polega na tym, że po kilkugodzinnym rekonesansie stwierdziłem, że segment telewizorów 40-43" jest ogólnie prawie porzucony jeśli chodzi o modele z nowszymi technologiami, ale niestety muszę coś takiego kupić ze względu na ograniczenia przestrzeni - tzn. dokładnie zmieścić się z szerokością TV = 1 metr. Aż żal, że nie mam do dyspozycji 10 cm więcej, bo wtedy bym mógł wybierać <50", a w tym segmencie jest już znacznie większy wybór.

Czyli podsumowując - co byście polecili w tej przekątnej 40-43" - możemy przyjąć, że cena jest mało ważna, przyjmijmy, że chcemy 100 Hz i jak najlepsze parametry, więc - co najlepszego się da kupić przy tych założeniach? Z góry dzięki!

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Masz extra modele :
Philips 43PUS9435
Sony 43XH80
Samsung 43Q67
Jak będziesz niebieski masz dodatkowo pakiet gratisów o wartości 500 zł

Paździoch1

Klub HDTV.com.pl
VIP
Zobacz sobie nowości Philipsa na 2021 rok, które pomału zaczynają pojawiać się w sklepach, 43PUS8506/12 lub 43PUS8546/12
Philipsa najlepiej kupić u Kikiego....

tom5

New member
Dzięki za pomoc, jedynie zauważyłem, że chyba żaden z tych modeli nie ma panelu 100Hz, choć nie mogę namierzyć danych tego Philipsa podanego przez Kikiego (Philips 43PUS9435) - być może to jakaś nowość i tu nie wiem jaki ma panel.

Może też moje przekonanie o konieczności 100Hz jest błędne, natomiast dzięki Waszej pomocy kupiłem wiele lat temu Panasonica TX-32LX70P, który już wtedy te 100Hz miał (i działa do dziś), stąd też teraz celowałem w coś nie gorszego, chociaż jak wspomniałem jestem mocno ograniczony przekątną.

--
Edit: co do matrycy to kiedyś celowałem tylko w IPS, ale teraz już chyba mam nadzieję, że producenci nie sprzedają telewizorów, których nie da się oglądać siedząc trochę z boku.

Co za czasy - kiedyś 32" można było dostać w 100Hz, teraz jest problem znaleźć to w 40" ;). Sony niby ma np. w Sony KD-43XH8505, ale model praktycznie niedostępny, a serii 2021 jeszcze nie ma.

Ostatnia edycja:

Paździoch1

Klub HDTV.com.pl
VIP
Kup od Kikiego ten model co Ci poleca, lub zaczekaj na nowe modele na 2021rok, ja czekam na nowy 43PUS8546 lub 43PUS8506.

Philips na Androidzie jako jeden z nielicznych na rynku, umożliwia stworzenie wspólnej listy kanałów DVB-T i DVB-S oraz dowolnie te kanały między siebie mieszać, LG, Samsung, Panasonic nie potrafią takiej prostej rzeczy wykonać.

Ostatnia edycja:

jasssu

New member
Inna sprawa, że dla 43 przy nowoczesnych algorytmach 100 Hz nie jest tak właściwie niezbędne. Płynność obrazu będziesz miał okej. :)

Do góry