Problem z wyświetlaniem 3D

rico18

New member
Witam mam problem a mianowicie mam telewizor plazma 3d 50 cali LG model LG 50PZ250T i karte graficzna Hd 5700 1gb ddr5 ustawilem klon obrazu w full hd i wsyztsko ladnie smiga na normalnnych filmach a gdy biore odpalam film 3d to jak zmieniam obraz na 3d to pojawia sie ramka na obrazie takjaby lekko przezroczysta i nei da sie ogladac bo bije po oczach co moge z tym zrobic ??

lukaszczecin

New member
po pierwsze ustaw tak żeby obraz był tylko na tv ustaw 1080p.potem w tv ustaw proporcje obrazu piksel 1do 1 . wejdź w ustawienia karty i poszukaj opcji skalowanie obrazu i przestaw suwak na 0 wyłącz całkowicie skalowanie i już

rico18

New member
po pierwsze ustaw tak żeby obraz był tylko na tv ustaw 1080p.potem w tv ustaw proporcje obrazu piksel 1do 1 . wejdź w ustawienia karty i poszukaj opcji skalowanie obrazu i przestaw suwak na 0 wyłącz całkowicie skalowanie i już
Zrobilem tak jak prosiles i znowu ten sam problem przesylam zdjecie problemu :(

img804.imageshack.us/img804/5994/img0859ch.jpg

lukaszczecin

New member
miałem to samo. a obraz bez 3d jest na całym ekranie. to ustaw obraz na 16/9
pamiętaj ze wszystkie ustawienia robisz jak masz tv podłączony a monitor wyłączony. masz tak

Uploaded with ImageShack.us

sajmer

Member
Miałem dokładnie taki sam obraz na swoim Sharpie 52LE830E , trzeba dokładnie zrobić to co zrobił kolega lukaszszczecin , wyłączyć skalowanie na karcie ( w moim przypadki Radeon HD5770) i w TV włączyć Piksel do Piksela (w Sharpie) zamiast pełnego ekranu , a i jeszcze jedno - ja nie używam klonowania obrazu tylko zastąp obraz i przełączam się na TV - oczywiście 1080p 60hz , do oglądania używam tylko i wyłącznie XBMC player lub KMPlayer.

Pozdro

rico18

New member
Miałem dokładnie taki sam obraz na swoim Sharpie 52LE830E , trzeba dokładnie zrobić to co zrobił kolega lukaszszczecin , wyłączyć skalowanie na karcie ( w moim przypadki Radeon HD5770) i w TV włączyć Piksel do Piksela (w Sharpie) zamiast pełnego ekranu , a i jeszcze jedno - ja nie używam klonowania obrazu tylko zastąp obraz i przełączam się na TV - oczywiście 1080p 60hz , do oglądania używam tylko i wyłącznie XBMC player lub KMPlayer.

Pozdro
:bober:Dziekuje bardzo teraz mi sie udalo zmienialem skalowanie ale na ekranie pojawialy sie cuda a teraz jest juz okey jak zresetowalem wszystko i wlaczylem pod inny hdmi dziekuje bardzo za pomoc :) :popcorn:

Do góry