problem z vectrą

luc40

New member
witam, mam problem z routerem wifi z vectry model cisco epc 2425, problem polega na tym, że przeglądając strony internetowe, raz wszystko pracuje normalnie, a raz nie można w ogóle otworzyć strony, albo otwiera się jak by prędkość internetu była 512...wydaje mi się, że do wymiany jest urządzenie przesyłowe. w vectrze zbywają mnie mówiąc, że wszystko ok, albo przełączymy pana na inny kanał i powinno być dobrze, ale nadal jest źle, więc co może być nie tak? pomóżcie proszę....

Rafal7

Banned
Ja miałem trochę podobny problem, tez mnie przełączali na inne kanały itp i to nie pomagało.
Internet mam 60 mega po kablu mam pełną prędkość a po wifi 50 mega i to jest normalne wifi w standardzie N do 150 Mbit.
Miałem taki problem że za miast 50 mega mieć po wifi to miałem max do 18-19 mega.Pomogło mi przeinstalowanie sterowników od karty wifi w laptopie i wszystko wróciło do normy.

luc40

New member
ooo czyli to nie byłby problem w samym urządzeniu przesyłowym tylko w sterownikach w lapku? hmm..
może coś w tym jest, ale powiem jeszcze tak, że gdy lapka wezmę do siostry to wszystko hula jak należy na wifi więc już nie wiem...

Rafal7

Banned
W tym wypadku nie była to wina samego urządzenia, ale przy wcześniejszej umowie miałem problem z takim samym modemem jaki Ty posiadasz a mianowicie to że nie zwiększała mi się prędkość w taryfie nocnej, konsultant ustawiał mi nawet 100 mega a ja miałem sztywne 24, nie wiedzieli co zrobić i jak już miałem dosyć wydzwaniania do nich i marnowania pieniędzy to zapytałem konsultanta czy mogę porozmawiać z jakimś kierownikiem i że mam już tego dosyć i tych młotów który tam siedzą.
Po takiej rozmowie jak ręką odjął, od reki wymienili modem na Cisco epc3925.

luc40

New member
aaa czyli jednak modem, dzięki kapusta7 utwierdziłem mnie w przekonaniu, że muszą przyjść i wymienić modem. miałem już podobne myśli, ale chciałem się upewnić, bo normalnie czasami ten internet doprowadzał mnie do szału, jutro dzwonie i niech się wali, niech się pali, mają przyjść i stwiedzić co konkretnie się dziej i ewentualnie wymienić to ustrojstwo ;), a nie człowiek laci i dostaje bubla, nie w tych czasach, gdzie jest walka o klienta....pozdrawiam

Do góry