Problem z ustawieniem obrazu w LG Cinema 3D

Cierni

New member
Witam. Ostatnio kupiłem telewizor LG Cinema 3D 55 cali i szczerze mówiąc jestem rozczarowany obrazem jaki wyświetla na zwykłych stacjach, nie w jakości hd. Wcześniej miałem Samsung LED, bodajże 46 cali i obraz był moim zdaniem zdecydowanie lepszy, choćby na tvn24 czy zwykłym polsacie. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś powiedział mi jak ewentualnie ustawić telewizor i czy w ogóle jest możliwość poprawienia jakości obrazu. Poza tym chciałbym poznać waszą opinię na temat Trumotion. Czy warto ustawiać na wysokim poziomie czy może jednak darować sobie tą funkcję? Pozdrawiam.

bblleennoo

New member
Jaka masz telewizje?
Ja mam kablowke z multimedi ze starym dekoderem na eurozlaczu i obraz jest fatalny jak mi nie wymienia na nowy dekoder z wejsciem HD to uciekam odnich do N
trumotion u mnie jest na wysokim jak mialem wylaczony to obraz mi zwalnial
poeksperymentuj u siebie to sam dojdziesz do wnioskow...

Zdzich88_PL

New member
Mialem podobny problem kupilem TV LG Cinema 3d 650t 47cali i obraz byl straszny ale udalo mi sie znalesc ustawienia z innego lg w 3d i troche poprzerabialem teraz obraz jest naprawde swietny.

Podaje najlespze ustawienia jakie udalo mi sie ustawic do normalnego ogladania tv (Filmy w 3d ogladam w normalnych ustawieniach kino tak jak filmy sciagniete i podlaczone przez USB czy przez DVD/Bluray ) :

Proporcje Ekranu - 1:1
Tryb obrazu : ustawialem na standardowym
Podswietlenie - 45
kontrast - 90
Jasnosc - 50
Ostrosc - 50
Kolor - 50
Odcien - 0
Temp.barw - w20
TruMotion - niskie
Lok.przyciemn.LED - Niskie

Sterowanie zaawansowane: