problem z uruchomieniem PS3 na TV

andrzejosp

New member
Witam
Proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu.
Wygląda on tak:
Posiadam sprzęt: TV LG 37LE2R (około 2 lat) , do tego PS3 i tuner TVSAT Echostar.
Jakiś pół roku temu kupiłem PS3 i podłączyłem do mojego TV (który ma tylko jedno wejście HDMI) i wszystko śmigało do momentu jak poszedłem do Cyfrowego Polsatu i kupiłem dekoder TVSAT HD Echostar DSB7200.
Dekoder oczywiście podłączyłem do TV oddzielnym kablem HDMI (a z wiadomych względów PS3 musiałem odpiąć).
Kilka dni "pozachwycałem" się odbiorem CP w jakości HD i przyszła pora na odpalenie PS3 i tutaj zaczynają się mocne problemy.
Podpinam kabel HDMI od PSa do TV ustawiam na TV HDMI i widze ciemość (brak sygnału), a dodam że przez ostatnie pół roku było OK.
Po skonsultowaniu sie z google.pl zacząłem robić reset PSa.
Wyłączyłem PSa i włączyłem trzymając 5 sek. i na TV zobaczyłem mrugnięcie obrazu i dalej ciemność (zniknął napis brak obrazu). Po naciśnieciu przycisku OK na TV wyświeliła mi sie rozdzielczość 576i 50Hz.
Znowu wyłączyłem PSa (przyciskiem na 0) i włączyłem (1) trzymając przyciskik power aż się wyłączy do stanu uśpienia i ponownie włączyłem Power do momentu dwóch piknięć i dalej niestety ciemność.
Po kilku takich próbach spróbowałem z wyjściem AV MULTI i po próbie resetu obraz się pojawił.
Wszedłem w ustawienia PSa i chciałem wymusić połączenia z HDMI. Uruchamiając tą opcje miałem ciemność na 30 sek na opcji AV i HDMI w TV, i powróciło po 30 sek na AV.
Spróbowałem na innym kablu HDMI ( takim droższym - "lepszym" za ponad 100 zł) i to samo.
Przypomnę że wejście HDMI jest sprawne, bo jak podłącze dekoder HD pod te wejście to wszystko działa i po naciśnieciu przycisku OK na pilocie TV wyświetla mi rozdzielczość 1080i 50Hz.
Konsolę z kablem zabrałem do kolegi i u niego na TV FullHD Lg śmiga bez żadnego problemu na moim kablu.
Poczytałem jeszcze tu i tam i doszukałem się ustawień serwisowych do mojego TV.
Zrobiłem na TV Factory Setings i dalej to samo.
I teraz niebardzo wiem gdzie szukać przyczyny, bo TV działa wejście HDMI, konsola też (u kolegi lub u mnie po wyjściem AV) i dekkoder też.
Wszystko zaczęło się od momentu podłączenia w/w dekodera do TV.
Mam gorąca prośbę w pomocy rozwiązania mojego problemu, gdyż nie bardzo widzi mi sie granie w jakości przesyłanej przez port AV.
Pozdrawiam i życzę miłego dnia
Andrzej

wasylhh

New member
Bez reklam
Duzo ludzi ma z tym problemy a wina lezy w was samych. Kiedy podlaczyles PS3 przez AV to musiales zmienic rodzaj sygnalu z HDMI na AV. Dlatego na AV pojawia sie obraz. Teraz zrob tak Wlacz konsole podlaczona kblem AV do TV, zmien ustawienia obrazu z AV na HDMI i podlacz kabel HDMI.

ps_user

New member
Bez reklam
andrzejosp napisał:
Po kilku takich próbach spróbowałem z wyjściem AV MULTI i po próbie resetu obraz się pojawił.
Wszedłem w ustawienia PSa i chciałem wymusić połączenia z HDMI. Uruchamiając tą opcje miałem ciemność na 30 sek na opcji AV i HDMI w TV, i powróciło po 30 sek na AV.
Czyż nie to właśnie zrobił?

Może potestuj różne rozdzielczości konsoli? Nie wiem, choć winy szukał bym jednak w tv.

Do góry