Witam serdecznie. To moj pierwszy post na forum, pisze bo być może ktoś miał podobny problem
. Tv samsung UE40F6500SS użytkuję od września i problem pojawił się już na początku. Mianowice tv sam się wyłącza i włącza(po ok 2s). wygląda to w ten sposób, że np próbuję zmienić kanał, podgłosnic lub użyć klawisza CH LIST i tv nie reaguje (dioda mruga) po czym wyłączy się i za moment włączy. Zdarzało się również i tak, potrafił się wyłączyć bez dotykania pilota. Serwisant przyjechał, wymienił płytę gł - problem pozostał, następnie wymenil moduł wifi - problem pozostał. Wreszcie tv trafił do serwisu, przez ok 2 tyg tam pozostawał i serwis stwierdził, że u nich tv działał i jest sprawny. Serwisant sugeruję, że problem może być u mnie w domu pomiędzy urządzenia działającymi na wifi, bo co ważne kiedy wifi w tv jest wyłączone i nie ma połączenia int faktycznie problem nie występuje.
Może ma ktoś jakiś pomysł? może powinienem w jakiś specjalny sposób skonfigurować tv z routerem ? Bo na póki co wszystkie ustawienia mam w automacie.
Sorki za tak długi post, pozdrawiam Wojtek.
Może ma ktoś jakiś pomysł? może powinienem w jakiś specjalny sposób skonfigurować tv z routerem ? Bo na póki co wszystkie ustawienia mam w automacie.
Sorki za tak długi post, pozdrawiam Wojtek.