Problem z TV TCL U55S7906

nambuz

New member
Witam jak w temacie mam problem z tym TV. TV kupiłem w zeszłym roku w czerwcu , do kwietnia tego roku działał idealnie aż nagle przestał wyświetlać obraz przez hdmi, obraz raz sie pojawiał raz znikał , był różno kolorowy itp, serwis zabrał i stwierdził że do wymiany płyta w skrócie... . Dziś włączam TV i znów to samo, obraz znika pojawia się , wyświetla biały śnieg po czym wyskakuje tabelka błędu HDCP , po czym wyświetla różno kolorowy obraz , prawie to samo co za pierwszym razem, tylko mam TV podłączony do kompa przez hdmi i obraz z kompa jest dobry bez problemów wywietla full hd, ale gdy próbuję zmienić na 4k obraz robi się ciemny i wyświetla brak sygnału. Do tego rzecz najdziwniejsza gdy komputer jest włączony moge oglądać tv , telewizor działa normalnie , chodzi mi o dekoder cyfrowy, żadnych problemów z obrazem nic, jakby wszystko było okey, wyłączam komputer i znów to samo. Dodam że sprawdzałem kable i dekoder na innym tv i działał bez problemu. Czy znów w dziwny sposób uszkodziła się płyta , jeśli tak to o co chodzi z tym działającym tv podczas włączonego kompa. Jutro tak czy siak dzwonie ponownie na serwis bo ewidentnie coś jest nie tak z TV

Do góry