Problem z Tv Samsung 40c6500 nie odbiera cyfrowych HD

Vxend

New member
Witam,
Posiadam w domu kablówkę z dekoderem, który jest podłączony do jednego telewizora i wszystko jest ok, na drugim który jest podłączony do zwykłej anteny ( biały kabelek ) wyszukuje cyfrowe programy jednak wszystkie HD jakie są dostępne TVN HD TVP 1 HD TVP 2 HD nie łapie obrazu jest jakiś cały różowy i jak by śnieżył, w tle lekko coś tam można się dopatrzyć. Inne programy nie Hd odbierają normalnie bez problemowo. Czy mam coś wyłączone? czy po poprzez zwykła antene nie łapie sygnału HD? Proszę o pomoc.
Dzięki

tdx

New member
Bez reklam
Skoro sygnał SD wyszukuje i jest ok a problem jest tylko z HD i dodatkowo tak dziwnie się zachowuje może być uszkodzony tuner DVB-T w TV...
Bo rozumiem że normalnie z dekodera przez HDMI wszystko ładnie idzie w SD i HD?
Generalnie zawsze można zrobić reset do fabrycznych i wgrać nowsze oprogramowanie ze strony producenta.
Można też podpiąć inna antenę żeby być absolutnie pewnym źródła

Vxend

New member
nie próbowałem nigdy programów ani filmów HD w tym TV. nie mam za bardzo jak podpiąć kabelek z internetem do tego TV. Może to wina tego że mam kablowke i jest podłączony telewizor do anteny która idzie z dekodera? ustawienia fabryczne raczej odpadaja ponieważ jak mam od nowa ustawiać te programy to mnie chyba trafi... chociaż i tak do końca do tego nie doszedłem bo nie umiem po kolei sobie ich po układać

tdx

New member
Bez reklam
kanały możesz zgrać na pendrive :)
a jak nie chcesz to podepnij coś w hd do tv nie wiem film z USB czy cokolwiek :D

Vxend

New member
aha, a sposób z internetem bo jakoś mi nie idzie przez ten pendrive usb...
jak bym podłączył PS3 SLIM do tv poprzez HDMI to wtedy w telewizorze mam połączenie z internetem? tak to rozmyślam bo przenośna karta wifi na usb do mojego tv kosztuje z 200zl a ps3 z 600 to juz lepiej chyba by było ps3 żeby miec od raz odtwarzacz dvd... ale czy to zadziała ?

fazer58

Member
Bez reklam
A, jak podłączysz telewizor do dekodera,to działa ok? Jeżeli tak,to musisz mieć multiroom,albo skontaktuj się z operatorem kablówki,może mają pakiet tv cyfrowej naziemnej.

Do góry