Problem z tunerem HD Cyfra+

Status
Zamknięty.

naian

New member
Witam! Tak jak w temcie mam pare problemów z tuneren HD Philips wypozyczonym od Cyfry. TV LCD Sharp 32RA1E 32``
Problem 1: jak powinien byc ustawione w konfiguracji tunera wyswietlanie obrazu? Mam do wyboru: normalny, szeroki, 16\9, 4\3. Jak ustawie na 16\9 to na kanalach HD wszystko jest ok natomiast na innnych obraz nie miesci mi sie w ekranie. Jak ustawie na szeroki wszystko jest niby ok ale logo stacji nie jest w tym miejscu gdzie powinno tzn. jest przesuniete z prawego gornego rogu- w lewo. Wyglada to tak ze np. jak ogladam mecz to "zegar" z wynikiem mam prawie na srodku ekranu zamiast w lewym gornum rogu.
Problem 2: sytuacje nastepujaca: wlaczam TV nastepnie tuner podlaczony przez HDMI. Zalozmy ze koncze ogladac TV i chce wlaczyc X-Boxa podlaczonego przez wejscie VGA do TV. Na pilocie naciskam zmiane wyboru wejscia z HDMI na VGA i tu zaczyna sie problem bo jesli wylacze tuner to TV nie chce przejsc na wejscie VGA. Natomiast przy wlaczonym tunerze mozna bezproblemowo przejsc na VGA i grac na konsoli.
Bardzo prosze o jakies podpowiedzi co ewentualnie moze byc skopane.

ar2

Wsparcie
Członek Załogi
HD Squad
Temat zdublowany, zamykam na przestrogę dla innych, proszę dopisywać się do istniejących tematów.

Status
Zamknięty.
Do góry