problem z subwoferem Kef psw2500

malezi

New member
mam problem z połączeniem subwafera Kef psw2500 do amplitunera Pioneer vsx527, wszystkie głośniki grają a subwafer milczy, nawet w teście glosnosci w menu amplitunera. niewiem co może być tego przyczyna. amlituner sprawdziłem w serwisie oraz subwafer, wszystko jest ok ale błędu dalej nie mogę znaleść. może popełniliśmy jakiś błąd w ustawieniach?

blackninja

ninja
Pomagam
VIP
Wyjmij przewód suba z ampli dotknij - sub burczy? Czyli jest sprawny i trzeba zając się ustawieniami subwoofera w ampli. Jak nie burczy to wina suba.

malezi

New member
Witam ! o to fotka jak mam podłączony kabel do subwafer , kabel to RCA audio cabel Pure Avon , jakoś tak, widać go na fotce , do amplitunera podlaczylem pod out subwofer. No i i sprawdziłem jak mowiliscie , odlaczylem kabel od amplitunera , dotykalem końcówkę kabla , subwofer był włączony ale nie zabuczal, na manualu i na auto . Nie wiem co jest , pisałem już ze subwafer oddałam do serwisu , przy mnie został wymontowany głośnik i sprawdzony , sam głośnik grał , ale niestety w całości subwofer nie był podpiety pod amplituner gdyż serwis nie posiadał takiego amplitunera . Po trzech dniach odebrałem subwafer , powiedziano mi ze już wszystko jest ok , ponoć coś z elektronikom ,wymienione zostały jakieś 2 kondensatory. Zaplacilem i uwierzylem na słowo ze jest ok. Podlaczylem pod swój amplituner i znowu cisza !!!

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    536,7 KB · Wyś: 564
Do góry