Problem z REGZA i laptopem

mambonr5

New member
witam, mam problem z podłączeniem laptopa toshiba satellite do TV LCD toshiba regza a mianowicie w laotopie jest wejście VGA 15pin a w TV nie ma żadnego wejścia PC są jedynie HDMI 2x, więc kupiłem kabel VGA<->DVI-D i przejściówke DVI-D<->HDMI (bo nigdzie nie mogłem dostać kabla VGA<->HDMI) teoretycznie działa w obie strony, praktycznie nie działa :/ laptop nawet nie wykrywa TV co zrobić?? da się jakoś korzystać z laptopa za pomocą tego TV?? prosze o pomoc bo sam już nie wiem co zrobić

novik26

New member
Przyłącze się do pytania kolegi. Lapik-przejściówka z vga na component i ciemność widze. Karta SIS w lapiku siedzi.

Ostatnia edycja:

sexnazghoul

New member
Osobiscie mam podlaczona 42xv500p do pcta za pomoca przejsciowki DVI-HDMI z karty Radeon 4850 w Crossfire. Chodzi w 1920x1080. Sa pewne problemy z wykrywaniem przy ustawianiu primary display, ale po dluzszym kombinowaniu dziala.

Problemem jest, ze zawsze TV musi byc wlaczone przed wlaczeniem kompa - inaczej nie wykrywa TV automatycznie.

Najlepiej ustawic odwzrowanie natywne chyba tak sie to nazywa - wtedy odzwierciedla z kompa bez zadnych bajerow stricte telewizyjnych.

Sprobujcie wymusic detekcje TV w laptopie, powinien go wtedy widziec, jesli karta w lapku jest slaba - moze nie obslugiac maksymalnej rozdzielczosci, ale TV powinien w dodatkowych monitorach/TV wykryc.
Moze kabel jest nieodpowiedni?
Jesli nie potrzebujecie full HD, mozna sprobowac wejscie PC, chyba ten model takie ma - tyle ze wtedy dziala na HD ready a nie full HD.

Do góry