Problem z pytami BLURAY na odtwarzaczy Samsung BD-P3600

maly90001

New member
Witam

Pojawił się problem i potrzebuje porady. Posiadam nagrywarkę LG Bluray, oraz odtwarzacz Samsung BD-P3600 . Kupiłem dwie płyty BD RE , jedna TDK druga SONY o pojemności 25 GB. Po nagraniu i wrzuceniu do odtwarzacza stacjonarnego pokazuje mi ze płyta nie może być odtworzona w obu przypadkach. Cały sęk w tym że na nagrywarce i jak odpalam na kompie chodzą, a ponadto inne filmy nagrane tym samym sposobem na identycznej płycie SONY BD-RE tylko 50 gb są odbierane na Samsungu bez problemu. Czy ktoś zna jakiś pomysł ?

czesio_666

New member
Witam

Pojawił się problem i potrzebuje porady. Posiadam nagrywarkę LG Bluray, oraz odtwarzacz Samsung BD-P3600 . Kupiłem dwie płyty BD RE , jedna TDK druga SONY o pojemności 25 GB. Po nagraniu i wrzuceniu do odtwarzacza stacjonarnego pokazuje mi ze płyta nie może być odtworzona w obu przypadkach. Cały sęk w tym że na nagrywarce i jak odpalam na kompie chodzą, a ponadto inne filmy nagrane tym samym sposobem na identycznej płycie SONY BD-RE tylko 50 gb są odbierane na Samsungu bez problemu. Czy ktoś zna jakiś pomysł ?

Podejrzewam, że wg info z instrukcji do samsunga 3600 (str. 85, Informacje o zgodności i kompatybilności) nie wszystkie płyty noszące logotypy BD-...będą działać.
"Format Blue-Ray jest nowym i rozwijającym się formatem..."
Może to jest odpowiedź na Twoje pytanie.

A może wypowiedzą się "mędrcy" tego forum.

maly90001

New member
To wiem, problem w tym ze strasznie wybredza odtwarzacz :) Z kolei plyty Panasonica 25 gb czyta i Sony 50 gb tez, juz 25 gb sony nie. Może jednak ktoś odpowie i wie jak temu zaradzić, moze zależy od nagrania.

Do góry