Problem z projektorem benq w500 prosba o pomoc!!

boless

New member
witam mam pytanie moze ktos pomoze z wlascicieli projektora benq w500 otoz kupilem taki uzywany i mam problem a w zasadzie dwa ten powazny to taki ze narazie projektor mam podlaczony przez wejscie kabel video do dekodera N i obraz jakby bardzo delikatnie migotal jest to minimalne ale zauwazalne {jakby deliaktnie co chwila lapal ostrosc}:bober:prosze o pomoc w tej kwesti czy to kwestia podlaczenia ustaiwenia czegos?{niestety nie mam instrukcji} czy projektor moze byc uszkodzony?bo na szczescie jest na gwarancji prosze o pomoc raz jescze ,drugi problem to taki ze podlaczylem go kablem hdmi do dekodera N ale nie wykrywa obrazu bede wdzieczny za odpwiedzi na moje pytania .

Moze ktos posiada instrukcje w pdf?

szopenpolice

New member
Po pierwsze to podłącz coś innego do wejścia HDMI np. komputer i zobacz czy wykrywa. Potem zresetuj terminal N. Miałem kiedyś taki przypadek, że wpadł do mnie koleś z terminalem N, podpinamy pod moja plazmę i nie ma obrazu. Trzeba było zrobić reset terminala do ustawień domyślnych.

boless

New member
dzieki za pomoc udalo sie podlaczylem kablem hdmi do n-ki kilkalem res w ronych kofiguracjach kilkukrotnie i w koncu zaskoczyl w rodzielczosci 720 o szczerze mowiac powalil mnie obraz na kolana mimo ze to tylko hd ready po prostu obraz jak w ldc hd no i najwazniejsze problem migotania zniknal byla to kwestia podlaczenia kablem s video przez hmdi nic nie mruga i jest pieknie czasem mam jescze klopot ze jak wlaczam dzwiek z ampiltunera to obraz znika i kaszka ale po restarcie w koncu jest audi i obraz dzieki panowie

Do góry