Problem z programatorem nagrywania

niujork

New member
W telewizorze Sony LED KDL32W655ABAEP mam problem z programatorem nagrywania. Zaplanowane nagrywanie w ogóle się nie odbywa, pojawia się wtedy komunikat „Zdarzenia nie nagrano. Konflikt z innym nagraniem programatora lub godzina zakończenia już minęła”. Oba uzasadnienia są nieprawdziwe. Czasami nagrywanie zaczyna się kilka godzin wcześniej (i obejmuje też zaplanowany program), ale na liście programów jest podane, że nagranie rozpoczęło się z opóźnieniem. Wynalazłem informację, że to może być wina twardego dysku USB, że nie ma zasilania, ale nie, po zmianie na takowy problem pozostał. Przy czym się pogorszyło, bo na początku jeśli nie było zbyt wielu programów nagranych (choć nawet przy wielu do zapełnienia dysku była jeszcze daleka droga) i niezbyt dużo zaplanowanych do nagrywania, planowane nagrywanie działało. Nagrywanie (i odtwarzanie) jako takie funkcjonuje bez zarzutu. Ktoś się z tym zetknął?

Jeśli poza naprawą gwarancyjną nic się nie da zrobić, ktoś wie, czy rzeczywiście mogłem nie dostać w sklepie gwarancji. Na fakturze mam, że kartę gwarancyjną wziąłem, ale nie ma jej wśród papierów telewizora, z których nie wywaliłem ani świstka (tak, wiem, moje gapiostwo, proszę nie bić).

Do góry