Problem z odtwarzaniem filmów 3D

91kylo

New member
Witam. Ostatnio zakupiłem sobie telewizor marki LG model 42LA660S. Telewizor mam podpięty do PC-ta przewodem HDMI 1.4, mój problem polega na tym że gdy odpalam film 3D w formacie mkv w np. allplayerze i przerzucam go na ekran telewizora obraz jest podzielony na dwie części, załączając tryb 3D w telewizorze i przy próbie "scalenia" obrazów jest problem z rozmytym obrazem (przy SBS jak i Half OU) tak jak by nie do końca się schodził jest zbyt oddalony od siebie -brak efektu 3d. Próbowałem odpalać te filmy w specjalnych programach typu Movavi media player bądz total media theatre 5 niestety procesor (Intel i3 2120 3,3Ghz) nie wydala i film sie zacina. Następnie skopiowałem go na pendriva i podłączyłem bezpośrednio do telewizora - wszystko cacy tylko że chciałbym dźwięk odtwarzać przez moje głośniki 5.1 podpięte do PC ( Creative T7700 ) czy jest możliwość przesłania tego dzwięku do PC z TV i odtworzenia go głośnikami podpiętymi do niego ? Ewentualnie jak rozwiązać problem rozmytego obrazu w programach typu Allplayer ? Dziękuję za pomoc

Do góry