Problem z obrazem w telewizji "N"

zbynio81

Member
Witam. Problem ujawnia się tym ze z trzy razy w ciagu 3 tygodni obraz zatrzymuje sie na telewizorze (plazma PANASONIC 42PV7) dzwieku nie ma a przelaczajac dekoder na inne programy zero reakcji. Dekoder połączony mam przez kabel HDMI (i na pewno nie jest on uszkodzony ani złej jakości).
NIE WIEM CZY TO WINA DEKODERA CZY TEZ JAK WIADOMO CZASAMI DEKODER N-ki przez HDMI niezby dobrze wpółpracuje z tym typem plazmy (ale z=to chyba tyczylo sie głownie głosu a nie zaiwechy obrazu i głosu).
ZMIENIC DEKODER CZY TEZ POŁĄCZENIE NA COMPONENT? Macie albo mieliscie moze taki sam problem?:hmm:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
do tej pory była to wina tunera i oprogramowania. I tak zostało :(.
Podłącz pod plazmę inne urządzenia po HDMI i nie będzie problemu.

lyskam

Klub HDTV.com.pl
vip
Niestety problem ten istnieje tez przy polaczeniu po hdmi.
Jedyna metoda dla doraznego rozwiazania problemu to wylaczyc a nastepnie ponownie wlaczyc zrodlo zasilania.

dobelmondo

New member
Witam!
Mam problem z połaczeniem. PV70PA -> N.
Podłczyłem po HDMI i oczywiście mam dźwięk i obraz. Jest tylko małe "ale"
Nie da sie tego oglądać, bo przez cały ekran "latają" mi poziome kreseczki. Mam dwa kable. myślełem ze może kabel. Ale co ciekawe po podłaczniu pierwszego mam niebieskie paski, ( takie pojawijące się i znikające w różnych miejkscach nitki) a po podłaczniu drugim kablem jest to samo z tym że paski sa zilone:confused: Czy to wina tanich kabli z allegro, czy nadal jest problem z N czy może czegoś nie "przestawiełm" w menu tak jak powinienem???

Bardzo proszę o poradę...

Do góry