Problem z obrazem 3d po wejsciu w menu serwisowe samsung d6500

WĄSKI1

New member
Wszedem w menu by sprawdzic jaka mam matryce. Po wyjsciu z niego i uruchomieniu ponownie tv i przelaczeniu w tryb 3D obraz dzieli sie na pol w pionie. Gorna czesc wyswietlacza totalnie carna. Calosc wyswietlana jest w dolnej polowie. Co z tym zrobic? Pomocy

WĄSKI1

New member
rzecz w tym że nie ruszałem nic oprócz tego że wszedłem na opis matrycy kursorem i przełączylem przez przypadek na inna ale ustawiłem z powrotem na ta sama . co z tym zrobić?

tdx

New member
Bez reklam
jakbyś ustawił na to samo nie miałbyś problemów teraz. Zazwyczaj jest tak że matryce różnią się jedną literą itp jeśli masz 40" to twoja matryca mogła być np 40L1UF6E (czerwone to to co może się różnic u ciebie ale reszta ma być taka jak podałem)

WĄSKI1

New member
rzecz w tym że zanim cokolwiek zmieniłem spisałem matryce i mam 40A1UF7E i taka ustawiłem z powrotem. mam nadzieję że jest to proces odwracalny . do 6 w pracy więc wszystko sprawdze dopiero rano.

WĄSKI1

New member
Juz wszystko gra. Tak jak napisalem mam matryce 40A1UF7E a ustawilem koncowke na F6E i stad ten blad w obrazie w 3D. Wielkie dziekuje za pomoc tdx.

Do góry