problem z nowym65pus8857

sepponderus

New member
Witam,

Dziś przyszedł do mnie TV philips 65pus8857, po odpaleniu tv i dokładnym sprawdzeniu zauważyłem że na ciemnym ekranie jest jakiś uszkodzony pixel w kolorze czerwonym (widoczny na zdjęciu), pixel jest widoczny tylko na czarnym tle i nie przemieszcza się, świeci cały czas na czerwono.
Co zrobić w takim przypadku, czy on zniknie? czy robić 14 dniowy zwrot.
Raczej coś takiego nie jest normalne, w żadnym tv czegoś takiego nie miałem.
I jeszcze mam pytanie jak sprawdzić jaka mam matryce? bo podobno tu jest losowa IPS lub VA jak to sprawdzić?

Attachments

• badpixel.jpg
    badpixel.jpg
    31,1 KB · Wyś: 39

conqest

Well-known member
Bez reklam
W philipsach z serii pus 8xxx zazwyczaj było tak że matryce w 58 i 70 były VA natomiast w 65 była matryca IPS. Teraz czytam często że jest to losowe... Można to sprawdzić batdzo prosty sposob - trzeba dociskając ją palcem, jeżeli będzie smuga to jest VA...

Katar10

Member
Gitara ja myślę że jesteś na tym forum nadwornym malkontentem z nadwagą z grubą torbą na cukier przy twym boku :) dla tego tak wszystko i wszystkich widzisz w czarnych kolorach. A co do tematu zwracaj nowy egzemplarz będzie ok!

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Tak nie powinno być.
Zgłoś do sklepu lub do serwisu.
Możesz też delikatnie popukać , jest nie domknięty więc może się zamknie.

sepponderus

New member
Uwzględnili mi reklamacje odebrali go i wysłali nowy, tylko że dostanę 65pus8807, mam nadzieje że będzie na matrycy VA bez jakichkolwiek wad

Do góry