problem z multiroom

pawejak

New member
Witam,
mam z cyfrowego polsatu usługę multiroom, a więc dwa dekodery, dwie karty(po jednej do każdego dekodera) i na antenie konwerter z dwoma wyjściami antenowymi.
Problem polega na tym, że w momencie, gdy włączone są obydwa dekodery, to na jednym z nich tracę sygnał i to w zasadzie tylko sygnał kanałów HD. Gdy włączony jest tylko jeden dekoder, nie ma problemu z sygnałem.
Niestety dealer polsatu, gdzie podpisałem umowę, nie chce pomóc, bo twierdzi, że nie wziąłem u niego technika do montażu, więc onie nie mogą gwarantować, że dobrze będzie działać(sic!).
Macie jakiś pomysł co do przyczyn?

thommy18

New member
Bzdura. Usługa ma działać prawidłowo zgodnie z zawartą umową. Technik ma obowiązek uruchomienia usługi w sposób taki by była możliwość odbioru na dwóch dekoderach. Wygląda na to, że brakuje siły sygnału dla kanałów HD. Jeśli włączysz 2 dekodery i kanał HD, który nie chce odbierać to jaka na nim jest siła sygnału ? Albo pomoże dostrojenie dekoderów - ponowne wyszukanie kanałów albo trzeba przebudować instalacje na pojedynczy konwerter + rozdzielacz TV satelitarnej w mieszkaniu.

pawejak

New member
też uważam że mają obowiązek przyjechać i bezpłatnie to sprawdzić, to ze instalowałem sam, w kontekscie tego problemu(czyli niby działa, ale gdy dwa naraz to nie) nie ma wg mnie żadnego znaczenia...póki co więc dopytuję właśnie co sam mogę zrobić, bo jak nie, to pewnie będę musial zawołać tzw. fachowca

Do góry