posiadam kabel do audio toslink optyczny/światłowód do podłączenia karty muzycznej z kompa do amplitunera. Nie wiem dlaczego ale z dnia na dzień przesłał działać. Kabel ma długość 10m. Używam go od ponad 4 lat. Dawno temu zdarzyła się sytuacja że też nie było dzwięku, jednak pomogło przełożenie kabla do innego wejścia na amplitunerze, jak go dałem na to samo miejsce to również zaczął działać.
Niestety teraz nic z tego, podłączyłem innym kablem toslink i działa. Podłączyłem inne źródło dzwięku pod ten 10m kabel i też nie działa. Czyli generalnie jest wyeliminowany problem ze źródłem i odbiornikiem dzwięku. Wina leży w kablu. Wiecie może co to może być, da radę w jakiś sposób ten kabel sprawdzić, przeczyścić? Wiązka świetła pojawia się na wyjściu
Pomocy! Co robić? Kupić nowy kabel?
Niestety teraz nic z tego, podłączyłem innym kablem toslink i działa. Podłączyłem inne źródło dzwięku pod ten 10m kabel i też nie działa. Czyli generalnie jest wyeliminowany problem ze źródłem i odbiornikiem dzwięku. Wina leży w kablu. Wiecie może co to może być, da radę w jakiś sposób ten kabel sprawdzić, przeczyścić? Wiązka świetła pojawia się na wyjściu
Pomocy! Co robić? Kupić nowy kabel?