Problem z grą RATCHET & CLANK: tools of destruction

Jussi

New member
Bez reklam
Witam. Jestem swiezym posiadaczem konsoli PS3. Dzisiaj ja podlaczylem i pierwsza gra, ktora sprawdzilem bylo Rachet&... Niestety po wlozeniu plyty odpala sie sony, napis Insomnia czy costam po czym pokazuje sie komunikat, iz mam za malo miejsca na dysku aby uruchomic gre, ze potrzeba 413 MB i tyle. Dysk formatowalem, to jest wersja 80gigowa i nic na dysku nie mam.

Czy ma ktos jakis pomysl co sie moze dziac? Jestem zielony jesli chodzi o pleyasza... czy to wina gry czy konsoli?

Po tym odpalilem Final Night i Uncharted i one dzialaly dobrze :hmm:

ps_user

New member
Bez reklam
Jeśli konsola nie jest podłączona do netu to bym podpiął i ściągnął uaktualnienie zarówno gry (jeśli takie jest) jak i frimware'u konsoli.
Jeśli to nie pomoże to wymiękam :(

Masta_J

Active member
Bez reklam
Szukać na forum (nie wiem czy na tym :roll: :roll: :roll: ).
Był już taki temat.

Podpowiem, że musisz pewną ilość danych zassać na dysk konsoli, pościągaj jakieś dema i trailery i ruszy.

Pozdrawiam,

marcinoko

New member
oskar01 napisał:
Witam

Rozwiązaniem problemu z grą Ratchet & Clank jest dodanie 500 MB danych na dysk (np. sciągając jakieś demo z Playstation Store).
Jest to po prostu błąd gry dotyczący sprawdzania ilości dostępnego wolnego miejsca na dysku.

Pozdrawiam

.

Pozdrawiam

Jussi

New member
Bez reklam
Hmmm wpisywalem na forum tytul tej gry ale nie moglem nic znalezc na ten temat. Tak czy siak dziekuje za pomoc. Na razie nie mam internetu w konsoli ale zgram jakies divxy na dysk i wtedy sprawdze.

Dziekuje i pozdrawiam.:bober:

ps_user

New member
Bez reklam
Czyli, prawdopodobnie moje rozwiązanie może działać. Bo na pewno wypuścili już łatkę która ten "bug" rozwiązuje. Tylko :hmm: nie wszyscy grają online.

jezusik

New member
Witam,

tez jestem nowym uzytkownikiem ps3 i mam ten sam problem. Aktualizacja oprogramowania konsoli niestety nie pomogla. Jak zaktualizowac gre? Czy ktos ma pomysl jak uruchomic ta gre??

Dzieki za pomoc.

Jussi

New member
Bez reklam
Witam ponownie.

Zgralem 3gigowy film w vobie i do tego 300mb zdjec ale problem caly czas wystepuje... nie wiem, moze to nie moze byc jakiekolwiek 500mb tylko moze trzeba koniecznie sciagnac cos z PSstore...:(:(:(

pomozcieeeeee :(

Ostatnia edycja:

pejotpe

New member
Bez reklam
Jussi napisał:
Zgralem 3gigowy film w vobie i do tego 300mb zdjec ale problem caly czas wystepuje... nie wiem, moze to nie moze byc jakiekolwiek 500mb tylko moze trzeba koniecznie sciagnac cos z PSstore...
Jaki masz pojemny dysk? Zdaje się, że błąd jest podobny, jak ten z formatu w win98 (błędny zakres liczbowy i bzdurna formuła wyliczania wolnego miejsca na dysku) - zejdź z wolnym miejscema na dysku poniżej 60 GB. U mnie zadziałało.

P.S.
Nie da się zassać łatki na grę bez możliwości jej wcześniejszego zainstalowania (a raczej nic taka łatka nie da)...

Jussi

New member
Bez reklam
Masta_J napisał:
No a nie możesz się podłączyć do neta i pobrać jakieś demko z PSS?

Pozdrawiam,

Na razie nie moge, bo pozniej nie moglbym korzystac na komputerze z internetu. Mam IP przypisane do MACowego adresu sieciowki, wiec musialbym to zmienic i pozniej z powrotem zeby dzialal na komputerze, wiec na razie oleje i zaczekac do kupna routera... mam nadzieje ze po sciagnieciu z neta zadziala... :(

Masta_J

Active member
Bez reklam
Z tego linka co dałem wyżej wynika, że tu po prostu chodzi o dane, nie muszą być pobrane z netu.

Spróbuj zastosować się do tamtych rad, może się uda.

Pozdrawiam,

Jussi

New member
Bez reklam
pejotpe napisał:
Jaki masz pojemny dysk? Zdaje się, że błąd jest podobny, jak ten z formatu w win98 (błędny zakres liczbowy i bzdurna formuła wyliczania wolnego miejsca na dysku) - zejdź z wolnym miejscema na dysku poniżej 60 GB. U mnie zadziałało.

P.S.
Nie da się zassać łatki na grę bez możliwości jej wcześniejszego zainstalowania (a raczej nic taka łatka nie da)...

I to byl klucz do sukcesu... dzieki za pomoc!

szuszunia

New member
Masta_J napisał:
No a nie możesz się podłączyć do neta i pobrać jakieś demko z PSS?

Pozdrawiam,
pobralam juz kilka demo z netu i nic nie dziala... pomocy:(

okazało się iż w moim przypadku żeby odpalić racheta trzeba było usunąć jedno demo...
juz wszystko stroi pozdrawiam:krol:

Ostatnia edycja:

p0gr0m

New member
konsole mam 3 dni

i tez zetknalem sie na starcie z tym problemem. wzielem potem do reki unreal tournament 3 , jest tam opcja zainstaluj, wiec zainstalowalem (2200 mb) po tym zabiegu pogralem z 5 minut w unreala, wylaczylem . wlozylem ratcheta i smiga jak ta lala , wiec to tez jest rozwiazanie jakby ktos mial ten sam problem wystarczy zainstalowac jakas gre (ktora ma taka mozliwosc) u mnie pomoglo. pozdro

Do góry