problem z formatem TS

gorales

New member
Sciagnelm film z torrenta SolarMax z rozszerzeniu .ts i chcialem go obejrzec na swoim TV. Mam LCD SONY BRAVIA KLV-S32A 10F oraz DVD SAMSUNG HD850 i niestety jak wkladam plytke dvd to odtwarzacz nie widzi tego pliku. Kto wie co mam zrobic ?? Trzeba ten plik jakos przekonwertowac ?? A moze zaaktualizowac soft na DVD ??

szarp

New member
no cóż ... tego filmu na DVD nie oblukasz, przynajmniej na tym. TS to mpeg strumieniowy, pewnie jeszcze HD (1080 lub 720). Do dekodowania takiego strumienia potrzebne są inne urządzenia np kiss dp 600, Snazio itp.
Możesz jeszcze podłączyć kompa do TV i na kompie zdekodować.

szarp

New member
gorales napisał:
aha no dobra
a wogole z jakim rozszerzeniem mam sciagac zeby na TV obejrzec ??

zależy co chcesz oglądać... jak filmy HDTV (ale np przez kompa) to TS jak najbadziej. Jak DVD ripy to trzeba Vob'y zaciągać (+ reszta kompresowana rarem), jak divx to avi. Przez to DVD co napisałeś pójdą mpg, avi ale nie HDTV (zapomnij o 1080i i 720p).

teosmt

New member
gorales napisał:
Sciagnelm film z torrenta SolarMax z rozszerzeniu .ts i chcialem go obejrzec na swoim TV. Mam LCD SONY BRAVIA KLV-S32A 10F oraz DVD SAMSUNG HD850 i niestety jak wkladam plytke dvd to odtwarzacz nie widzi tego pliku. Kto wie co mam zrobic ?? Trzeba ten plik jakos przekonwertowac ?? A moze zaaktualizowac soft na DVD ??

panie kolego a z jakiej strony ściągnąłeś film?

Do góry