Problem z dobraniem uchwytu ściennego do TV

Deadlyblonde

New member
Cześć.

Mam problem. Mianowicie chcę zamontować swój telewizor na ścianie. Sęk w tym, że TV ma dość nisko osadzone otwory (wolne 7 cm od dołu) oraz dość niestandardowy rozstaw otworów 100x200. Po przeanalizowaniu tego wszystkiego wyszło na to, że gdy przymocuje tv do uchwytu to będą wystawać od spodu ramiona. Szukałem na allegro uchwytów ale, niestety te pionowe ramiona wydają się być zbyt długie i będą wystawać. Jest na to jakaś rada?
Model TV Sony KDL-40R471A

Pozdrawiam

Caparzo

New member
Bez reklam
Co ty masz za tv?
Moje58 cali też ma 7 cm od dolu na uchwyt. Nic nie ma prawa wystawać, a 100x200 to standart vesa więc nie rozumiem twojego problemu

5603601081 nr aukcji, zobacz ten. I musi pasować

A wieszaka nie wiesza sie na środku tv

Ostatnia edycja:

Deadlyblonde

New member
Od najwyższego otworu w TV do spodu jest 17 cm. Jeśli zamontuje tv do uchwytu na najniżej umiejscowionym "oczku" w uchwycie tym okrągłym nie owalnym to będzie to wystawać. Na aukcji to widać, od ostatniego oczka do dołu jest więcej niż 17 cm. Chyba, że zamontuje tv tylko na tych owalnych otworach. Pokazałbym to na zdjęciu ale forum mi na to nie pozwala.

Ostatnia edycja:

Caparzo

New member
Bez reklam
Jak dla mnie coś źle bierzesz wymiary i źle kombinujesz. Uchwyt który ci dałem jest standartem.vesa. Te pręty wieszaka przykręcasz ost dziura w ostatniej w pręcie a potem mierzysz jak wysoko powiesić wieszak żeby środek tv był tam gdzie oko patrzy

Deadlyblonde

New member
Właśnie chodzi mi o te pręty, gdyż mają zbyt szeroko rozstawione otwory. Nie będzie to pasować. Pręty będą wystawać od spodu. Strasznie ciężko jest to wytłumaczyć ale ten tv ma naprawdę bardzo nisko osadzone otwory.

https :// ibb.co/kZgork tutaj narysowałem o co dokładnie chodzi

Ostatnia edycja:

Caparzo

New member
Bez reklam
To na tym uchwycie jest więcej otworów 5820810491
Skoro wieszak jest przystosowany na standart vesa to jest ok. Cały czas ci tłumacze,że wieszak nie musi wisieć na środku.

Do góry