problem z canal film hd

Marton10

New member
Witam
Od wczoraj posiadam dekoder Philipsa ten z możliwością nagrywania. Probelem jest tego typu ze nie dziala mi canal film hd ( wyskakuje komunikat brak sygnalu, ustawienie anteny) a co jest w tym najdziwniejszego ze canal hd sport dziala bez zarzutu. Co mam zrobic czy ktos wie?
Po wejsciu w ustawienia i sprawdzeniu sygnalu jest zielone na 4. Ten nowy dekoder strasznie glosno pracuje - wiatraczek czy to jest normalne czy we wszystkich tego typu dekoderach tam glosno pracuj??

DanielS

New member
Ja mam od niedawna tego Filka i nie zauważyłem żeby głośno pracował. Może z twoim coś jest nie tak. Spróbuj sobie zmienić oprogramowanie na najnowsze ( 79 ) i wyszukaj kanały ponownie. Jeśli Ci nie złapie C+Film HD to albo tuner jest rąbnięty albo ( w co bardziej wierzę ) masz źle ustawioną antenę, konwenter. C+Film HD nadaje z tego "porąbanego" transpondera na Hot Bird i tam trzeba mieć dobrze ustawioną antenę.

Marton10

New member
Ale czy to jest możliwe ze odbiera HD Sport a HD film nie ? Poziom sygnalu anteny jest na 4 zielone! No i jeszcze ta glosna praca wiatraczka mozna dostac szalu!

Ostatnia edycja:

crasher

New member
Film HD: 11470V tp14
Sport HD: 10719V tp110
nadaja z roznych transponderow stad mozesz odbierac tylko jeden, sproboj doregulowac antene, jesli masz ta wieksza czasze (85cm) powinno chodzic bez problemu.
Co do odglosu to kreci sie tam dysk a go slychac napewno :)

Marton10

New member
mam ta mała antene wiec jak uwazasz bez serwisu sie nie obedzie czy jest możliwość ustawienia tego samemu?

DanielS

New member
Te transponer , z którego nadaje C+FilmHD jest "specjalny". Z niego kiedyś zrezygnowała N bo mieli podobne problemy. Jak masz małą antenę to musisz zmienić ją na nową. Ja mam 110cm ( ale standartowa od C+ - 85 cm też pewnie wystarczy ) i nigdy nie miałem problemów z odbiorem C+FILM HD pomijając oczywiście wszystkim znane problemy z zacinaniem :)

Marton10

New member
zadzwonilem do info cyfry plus i powiedzieli ze powiniem zmienic antene na wieksza ale koszt takiej antetny to 98 zl z dwoma konwerterami. Czy warto kupować od nich czy mozna znalesc gdzies taniej antene ktora bedzie dziala tak samo jak antena z cyfry?

Ostatnia edycja:

crasher

New member
Ceny mozesz porownac na allegro lub dipol'u. Nie z dwoma konwerterami tylko TWIN'em (podwojny) :) 98zl za czase 85cm od cyfry + twin to dobra cena, podobnie lub nawet wiecej wyjdzie cie kupujac w sklepie.

Marton10

New member
bardzo tobie dziekuje wiec bez kombinowania ide do cyfry po antene. mam jeszcze jedno pytanie czy to jest normalne ze ten nowy dekoder tak wolno chodzi i czasami sie zawiesza przez jakies 30 sek do 1 min nic nie mozna zrobic np. zmienic kanalu

siwy25

New member
Witam!
Marton10! ja posiadam ten tuner od 9 stycznia i niemam z nim żadnych problemów ,,zawieszeń'' i temu podobnych, musisz mieć oprogramowanie 79 a i przy opr.76 działał u mnie poprawnie.
Pozdr.

Marton10

New member
SIWY 25 mam do ciebie pytanie jaka masz czasze chodzi mi o średnice? U mnie nie chodzi film hd a mam mała czasze. Wczoraj bylem u dystrybutora cyfry i powiedzial mi ze ta mala antena jest wystarczajaca bo dobioru film hd tylko wymaga ustawienia (sport hd jest jak igla). Juz sam nie wiem co mam robic jedni mowi wymienic na 85 cm, dystrybutora cyfry mowi wyregulowac ta mala. Pomocyyyyyyy idzie zwariowac!! (oprogramowanie mam 79)

siwy25

New member
WITAM!
Marton10! ja mam 85,konwenter twin,dwa przewody(po ok.15 m) siła sygnału (ogólny dla cyfry) 4,5 ,siła syg.dla c+sport 4,5 ,dla Nat.Geog.4,3 dla c+film 4,2
jeszcze dodam że oglądając już 2 razy ,,9 kompanię'' za drugim razem zaobserwowałem podczas całego filmu 4 częściowe zniekształcenia obrazu ,,punktowa szachownica'' trwające ok.1 sek.! ale myślę że to przez pogodę akurat u nas padał deszcz ze śniegiem. pozatym ja naprawdę nie mogę narzekać na ten tuner,jeśli mogę doradzić spróbuj ustawić jak najmocniejszy sygnał może jednak większa antena, a jaki masz sygnał na 60?
Pozdr.

DanielS

New member
siwy25 napisał:
WITAM!
Marton10! ja mam 85,konwenter twin,dwa przewody(po ok.15 m) siła sygnału (ogólny dla cyfry) 4,5 ,siła syg.dla c+sport 4,5 ,dla Nat.Geog.4,3 dla c+film 4,2
jeszcze dodam że oglądając już 2 razy ,,9 kompanię'' za drugim razem zaobserwowałem podczas całego filmu 4 częściowe zniekształcenia obrazu ,,punktowa szachownica'' trwające ok.1 sek.! ale myślę że to przez pogodę akurat u nas padał deszcz ze śniegiem. pozatym ja naprawdę nie mogę narzekać na ten tuner,jeśli mogę doradzić spróbuj ustawić jak najmocniejszy sygnał może jednak większa antena, a jaki masz sygnał na 60?
Pozdr.

Jeśli oglądałeś ten film z VOD to raczej nie ma na to wpływu pogoda bo to są filmy oglądane z dysku. Chyba , ze podczas ściągania była zła pogoda i miała wpływ na czasowe zakłocenie streamu. Jak sobie nagrasz coś na dysk i oglądasz to za kilka dni to do tego pogoda nie ma nic i to samo powinno być z VOD :)

siwy25

New member
Dzięki DanielS!
Ja te filmy oglądałem na ,,żywca'' w c+hd i trochę się zdziwiłem że za pierwszym razem wszystko było ok! a za drugim te wspomniane ,,usterki'' szczerze mówiąc mało dokuczliwe tym bardziej że przydażyło to mi sie pierwszy raz, oby większych problemów nie było! jak już wspominałem używam tego tunera od 9 stycz. i pozatym ,,zdarzeniem'' nic negatywnego nie stwierdziłem.
Pozdrawiam.

Do góry