Problem z aktywnym Subwooferem Philips TAW8506

rafaello79

New member
Cześć,
zakupiłem Sub od Philipsa TAW8506, w celu poprawy jakości dżwięku z Oleda Philipsa model 718( ze względu na warunki w pokoju nie mam możliwości podłączenia dodatkowch głosników/ soundbara).
Dla "zwykłej tv" znalazłem ustawienia, natomiast nie potrafie znaleźć ustawień dla Youtuba, może ktoś miał podobny problem i sobie z nim poradził:

Po sparowaniu suba z tv w ustawieniach mamy taką pozycję Ograniczenie głośności subwoofera od -30 do +30, zakładam , ze im więcej na minusie ustawimy tym bas z suba ma "mniejsze" znaczenie w ogólnym dzwięku zestawu( sub+ glosniki z tv), Sub się uruchamia od pewnej wartości ustawienia poziomu głośnosci tv:
ustawienie suba na -23, przy poziomie glosnosci do 14 w tv, Sub nie aktywny, po zmianie glosności na 15 z suba słychać bas( przy ustawieniu -26 sub jest aktywny dopiero od poziomu glosnosci w tv 17)- w sam raz do oglądania netflixa, tv, muzyki z kanałów z kablówki typu mtv, eska rock, POPRAWA DZWIĘKU JAK NAJBARDZIEJ NA + NA TYCH USTAWIENIACH, porównując z dzwiękiem samego Tv.
Natomiast te ustawienia -23 dla suba jak i inne z zakresu -30 do +30 nie sprawdzają sie zupełnie dla muzyki z youtuba, ustawiam przykładowo -23 sub, do głosnosci na pilocie tv do 14 suba 0, zmieniam z 14 na 15 i kurde potęzny nadmiarowy bass , który zupełnie nie współgra z dzwiekiem z tv, nie da się tak słuchać, mega dudnienie, na bank sąsiedzi piętro niżej to słyszą:) próbowałem różnych ustawień, nic nie pomaga dla youtuba, jest jeszcze taka pozycja w ustawieniach: jak odleglosc od glosnikow, tam można wybrac w cm ile sie siedzi od suba i glosnikow tv ,ale tam korygując te parametry tez nic nie pomaga dla "materiałów" z youtuba.

pozdr.

Do góry