[problem] Amplituner Onkyo tx-sr309 + jamo s608

nemantis

New member
Witam,

Zakupiłem zestaw kina domowego (amplituner onkyo tx-sr309 oraz głośniki jamo s608.) Problem w tym iz przerywa mi obraz oraz dzwiek gdy leci film bluray przez amplituner (odtwarzacz to sony bdp-s380) - nie dzieje się tak przy ogladaniu divixow, gry na xboxie itp..). Na poczatku obstawiałem ze to wina kabla HDMI- bo nie ukrywam ze do najdrozszych nie nalezał. Ale - amplituner posiada 3 gniazda HDMI IN - i jesli zamiast uzć HDMI oznaczonego DVD/BD uzyje np GAME do ogladania filmow - wszystko działa ok - na tym tanim kablu. I teraz pytanie czy to oznacza uszkodzenie portu HDMI amplitunera? Czy nadal moze to byc wina kabla?

z gory dziekuje za kazdą informacje która naprowadzi mnie na roziwazanie problemu.

pozdrawiam
nemantis

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
nie łapię ale jak BD podłączysz bezpośrednio do telewizora po hdmi to też Ci przerywa i obraz i dźwięk?

nemantis

New member
nie łapię ale jak BD podłączysz bezpośrednio do telewizora po hdmi to też Ci przerywa i obraz i dźwięk?

Witam,
Jak BD podlacze bezposrednio do TV - działa prawidłowo.
przerywa tylko i wyłącznie przez amplituner i to tylko na jednym (pierwszym) porcie HDMI (w amp). Zastanawiam sie - moze za daleko ide w kombinowaniu - ale amplituner HDMI ma w standardzie 1.4a, kabel mam 1.3b. Pozostaje tylko pytanie - jesli to kabel, to dlaczego na dwóch pozostałych portach HDMI jest wszystko OK?.

pozdrawiam
nemantis

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jeśli tak jest jak napisałeś - to uszkodzony masz port HDMI, to się zdarza. Zgłoś do serwisu.

Do góry