Premiera modeli na 2016

bob78

New member
Na początek chciałbym się przywitać: cześć Wszystkim!

Od kilku dni zastanawiam się nad kupnem nowego telewizora.
Brałem pod uwagę serię LF652V, 42 lub 50 cali. Zauważyłem jednak, że w ciągu ostatniego miesiąca, ten większy, znacznie podrożał.

Mam kilka pytań do kogoś kto obserwuje rynek:

Czy jest sens kupować zeszłoroczny model? Inaczej: czy warto czekać na nowe? (zmiana technologii vs. zmiana ceny)

Kiedy jest zazwyczaj premiera świeżych TV LG?

Jak duży jest "podatek od nowości" i jak długo trzeba czekać aż ceny się ustabilizują.

Kiedy można liczyć na najniższe ceny?

Z góry dziękuję za wszelką pomoc w zakupie.

rafcio76r

New member
Bez reklam
Na początek chciałbym się przywitać: cześć Wszystkim!

Od kilku dni zastanawiam się nad kupnem nowego telewizora.
Brałem pod uwagę serię LF652V, 42 lub 50 cali. Zauważyłem jednak, że w ciągu ostatniego miesiąca, ten większy, znacznie podrożał.

Mam kilka pytań do kogoś kto obserwuje rynek:

Czy jest sens kupować zeszłoroczny model? Inaczej: czy warto czekać na nowe? (zmiana technologii vs. zmiana ceny)

Kiedy jest zazwyczaj premiera świeżych TV LG?

Jak duży jest "podatek od nowości" i jak długo trzeba czekać aż ceny się ustabilizują.

Kiedy można liczyć na najniższe ceny?

Z góry dziękuję za wszelką pomoc w zakupie.

Najlepszy czas na kupno modeli z rocznika 2016 będzie w grudniu, ponieważ w grudniu ceny z reguły są najniższe :)

bob78

New member
Faktycznie ktoś pisał na forum, że 50LF652V po Świętach BN był w MM po 2200 (teraz prawie wszędzie 2800), tylko że do grudnia... Chociaż mój Grundig CRT, pewnie przeżyje jeszcze nie jedne święta.
Dziwi mnie trochę to, że od X do końca XII można było ten model kupić w okolicach 2500 a teraz z powrotem podrożał, chociaż za 2 mies. wchodzą nowe.
Nie śledzę cen TV, ale jeśli chodzi np. o sprzęt foto, to ceny cały czas maleją a im bliżej premiery następcy, tym szybciej.

Jest sens zastanawiać się nad kupnem TV z wystawy?

rafcio76r

New member
Bez reklam
Sprzedawcy czy im to się podoba czy nie będą w końcu musieli obniżyć ceny modeli z rocznika 2015, aby pozbyć się końcówek z półek i zrobić miejsce pod modele 2016. Nikt kto od jakiegoś czasu obserwuje ceny poszczególnych modeli nie da się nabić w butelkę, o ile oczywiście nie jest "pod ścianą" z zakupem i musi mieć nowy TV na teraz. Osobiście ceny TV obserwuję od połowy listopada i najlepsze promo na TV mieli w Media Markt 27-28 grudnia - 15% taniej na wszystkie TV.

Do góry