Witam
Mój pierwszy post po kilku tygodniowym czytaniu forum
Otóż jak większość forumowiczów przybyłem tu w celu pogłębiania wiedzy na temat technologi HD itp. Zbliżają się moje urodziny święta czas sobie samemu zrobić wymarzony od dłuższego czasu prezent
Przed przybyciem na te forum wybór wydawał się prosty ( chodząc po sklepach oglądałem przeróżne TV i nie patrzyłem czy to lcd czy plazma ) podchodziłem , patrzyłem względnie na stosunek ceny do jakości itp i pozostawało tylko wyciągać kasę i brać
Ale z każdym dniem czytania łażenia po sklepach i rozmowach ze sprzedającymi , wybranie tego właściwego TV nie stało się tak oczywistą sprawą
.Na dzień dzisiejszy mój wybór skłania się na Panasonica P42S10E aczkolwiek męczy mnie kilka spraw dotyczacych TV plazmocwych a konkretnie sprawa wypalania i powidoków. Otóż są dni że zdarza mi się wcale nie oglądać tv ale są i takie że mogę przesiedzieć po kilkanascie godzin przed tv , i nie wyobrażam sobie żeby podczas całodziennego oglądania jednego kanału siedzieć i myśleć " Boże spraw żeby logo nie zostało tam na dłużej
" Ostatnio miałem okazje oglądać plazme samsunnga sprzed 3 lat grała ona praktycznie po 12 godzin dziennie i co ? cały ekran wygląda starsznie wszędzie w tle pozostawały loga przeróżnych stacji normalnie koszmar .I tak sie zastanawiam że jeśli mam wydać 3 tys na coś co za 3 lata będzie wyglądało tak jak wspomniany samsung to... wole słabszy obraz na LCD ale trwalszy niż plazma... Nie znam się na TV może to co pisze kogoś śmieszy ale piszę to tak jak ja to widziałem . I dalej kolejne pytanie... powidoki niektórzy piszą żeby co jakiś czas przełączac kanały itp aby zapobiec temu kurcze no to mnie troszkę przeraża bo siedząć coś oglądając mam być skupiony na tym co oglądam a nie myślec o wspomnianych powidokach.
Czytając to pewnie wiele osób pomyśli masz takie problemy to kup lcd i tyle .Miło by było jakby wypowiedzieli się właściciele owej technologi co mają takie TV od dłuższego czasu i kożystają z nich dosyć często
Tak poza tematem , chodząc po sklepach w moim regionie (Biała Podlaska) to jakieś 80% TV to LCD i pytam się sprzedającego dlaczego tak jest a on że "taka ludzka mentalność wolą kupić lcdka bo sądzą że plazma szybko się wypali , to co z tego że plazma ma lepszy obraz i tak wolą lcd"
No tak w sumie po części i ja mam takie może głupie wyobrażenie że kupię plazem a po roku będę jakieś duszki oglądał
p.s. sorki za może zbyt chaotyczny post
Mój pierwszy post po kilku tygodniowym czytaniu forum
Czytając to pewnie wiele osób pomyśli masz takie problemy to kup lcd i tyle .Miło by było jakby wypowiedzieli się właściciele owej technologi co mają takie TV od dłuższego czasu i kożystają z nich dosyć często
Tak poza tematem , chodząc po sklepach w moim regionie (Biała Podlaska) to jakieś 80% TV to LCD i pytam się sprzedającego dlaczego tak jest a on że "taka ludzka mentalność wolą kupić lcdka bo sądzą że plazma szybko się wypali , to co z tego że plazma ma lepszy obraz i tak wolą lcd"
No tak w sumie po części i ja mam takie może głupie wyobrażenie że kupię plazem a po roku będę jakieś duszki oglądał
p.s. sorki za może zbyt chaotyczny post