Widać mój problem z konsolą jest nietypowy, bo nic nie pomaga. Byłem w serwisie SONY koleś najpierw podłączył konsole pod tv lcd full hd (jakiś model sprzed 2-3 lat) i oczywiście konsola zadziałała. Stwierdził, że to wina mojego tv, jednak powiedziałem mu, żeby podłączył konsole pod jakiś nowy tv, (bo przecież wcześniej byłem w MM i w centrum SONY i konsola nie działa ) przyniósł jakiś nowy tv podłączył i konsola już nie działała. Zapytałem Pana dlaczego tak jest, że na starszych tv sygnał z konsoli jest wykrywany, a na nowych już nie, pan serwisant odpowiedział, że to starszy typ konsoli i dlatego tak jest, a te nowe tv to nowa technologia
i w tym wypadku pomogłaby tylko wymiana płyty głównej - koszt w SONY 800 zł
. Normalnie opadły mi ręce słuchając tego człowieka, bo tak naprawdę nie był mi w stanie powiedzieć co jest nie tak z tą konsolą i jeszcze takie głupoty gada, że konsola jest nieprzystosowana do nowej technologii. Nie wiem być może trafiłem na jakiś feralny egzemplarz. Oczywiście gwarancja SONY mnie już nie obejmuje bo kupiłem ją w 2009 roku i trwała tylko rok
Konsole oddałem do MM bo jeszcze mam 3 tyg gwarancji