lostDesper
Member
Cześć wszystkim!
Mam poddasze, które przerobiłem na prowizoryczne kino domowe. Obecnie korzystam z budżetowego projektora, ale chciałbym coś lepszego, w budżecie do 2-3 tys. zł. Szukam czegoś bez zbędnych bajerów, bo mam dużą swobodę ustawienia sprzętu – mogę umieścić projektor w dowolnym miejscu na poddaszu.
Kilka szczegółów:
Mam kilka zdjęć poddasza, które mogę załączyć, żeby dać lepszy pogląd na przestrzeń.
Z góry dzięki za wszelkie sugestie i porady!
Mam poddasze, które przerobiłem na prowizoryczne kino domowe. Obecnie korzystam z budżetowego projektora, ale chciałbym coś lepszego, w budżecie do 2-3 tys. zł. Szukam czegoś bez zbędnych bajerów, bo mam dużą swobodę ustawienia sprzętu – mogę umieścić projektor w dowolnym miejscu na poddaszu.
Kilka szczegółów:
- Nie potrzebuję wbudowanych głośników, portów USB itp. Cały sygnał idzie z Chromecasta lub odtwarzacza przez amplituner, więc to wszystko mogę pominąć.
- Chodzi mi tylko o to, żeby projektor dawał możliwie najlepszy obraz w tej cenie.
- Ekran, jaki mogę zmieścić, ma wymiary maksymalnie 340x150 cm, obraz będzie wyświetlany na ścianie.
- Używam kina 1-2 razy w tygodniu do oglądania filmów, czasem jakiś mecz.
- projektor nie musi być super cichy, ale jednocześnie nie chciałbym, żeby chodził głośno jak odkurzacz.
Mam kilka zdjęć poddasza, które mogę załączyć, żeby dać lepszy pogląd na przestrzeń.
Z góry dzięki za wszelkie sugestie i porady!